26 / 04 / 2024

Türkiye gayrimenkulde yabancı yatırımcı için güvenli liman!

Türkiye gayrimenkulde yabancı yatırımcı için güvenli liman!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye ekonomisinin 2015 yılında komşu ülkelerdeki belirsizliklere karşı 'güvenli liman' özelliğini sürdüreceğini tahmin ettiklerini söyledi.



Türkiye ekonomisinin 2015 yılında komşu ülkelerdeki belirsizliklere karşı 'güvenli liman' olma özelliğini sürdüreceğini tahmin ettiklerini belirten Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, gayrimenkul sektörü için ise yılı şöyle değerlendirdi: "Türkiye ekonomisi için, ekonomik büyümenin daha yüksek olduğu, cari açığın, enflasyonun ve faizlerin daha düşük olduğu, petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel enerji maliyetlerinin düştüğü bir yıl olmasını bekliyoruz. Gayrimenkul sektöründe de; konut kredisi faiz oranlarının düştüğü, iç piyasada merkez ve etkileşiminde olan bölgelerde satışların arttığı, yabancıya satışın 5 milyar dolara ulaştığı, enerji verimliliği ve yeşil binaların daha da önem kazandığı, kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığı bir yıl olacağını düşünüyoruz." 


'HABERLERİYLE DESTEK VERİYOR' 

Batışehir projesinde satışları hızla devam eden Ege Yapı Group Başkanı Kabadayı, grup adına Milliyet Gazetesi'nin 65. yaşını da kutladı. Kabadayı, kutlamasında şunları söyledi: "Gayrimenkul sektörü, ülke genelinde ve yurtdışında özellikle son 12 yılda gösterdiği büyük performansla başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Her geçen gün gelişen teknoloji, mühendislik çözümleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda sektörün önemli bir oyuncusu olarak bizler de faaliyetlerimize devam ediyoruz. "


Yüzde 3 büyüme... 

Kabadayı, gayrimenkul sektörünün, ülke ekonomisindeki yerini ortaya koyan rakamlar incelendiğinde sağladığı istikrarı sürdürdüğünü dile getirdi. Bu yıl inşaat sektöründe yüzde 3,5-4 bandında bir büyüme beklediklerini kaydeden Kabadayı, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2014 yılı ekonomik büyüme hızı hakkında yayınladığı raporda Türkiye'nin büyüme hızı 2014 yılında yüzde 2.9 olarak beklentinin üzerinde gerçekleşti. 2015 yılı için de yine yüzde 3 oranında bir büyüme tahmini yapılıyor. Büyüme oranları ve ekonomik gelişme içerisinde gayrimenkul sektörünün büyük bir katkısı mevcut. İlerleyen yıllarda sektörün ülke ekonomisi içerisindeki payını koruyacağını öngörüyoruz" dedi. 

de olan bölgelerde satışların arttığı, yabancıya satışın 5 milyar dolara ulaştığı, enerji verimliliği ve yeşil binaların daha da önem kazandığı, kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığı bir yıl olacağını düşünüyoruz." 


Milliyet 65. Yıl Eki


Geri Dön