25 / 04 / 2024

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

Türkiye'nin ‘teknoloji yoğun ürün’ ihracatı senenin yedi ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla %19,2 artarak 136,5 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar…



YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İTHALATINDA AZALIŞ TRENDİ

Ocak - temmuz arasında teknoloji yoğunluğuna göre; imalat sanayi ürünlerinin ithalatı, geçen senenin aynı dönemine kıyas ile % 25,6 artarak 144 milyar 129 milyon dolara çıktı. 2021 yılının aynı zamanında ise bu ürünlerin ithalatı 114,7 milyar dolar civarlarındaydı.

Bahsi geçen yedi ayda "yüksek teknolojili ürün" ithalatındaki düşme de oldukça dikkati çekti. Geçen senenin ocak – temmuz zamanlarında 14,6 milyar dolarlık yüksek teknolojili ürün ithalatı gerçekleştiren Türkiye, bu senenin aynı zamanlarında söz konusu kategoride 13,7 milyar dolarlık dış alım yaşattı. Bu şekilde yüksek teknolojili ürün ithalatı % 6,3 azaldı.

"Orta yüksek teknolojili ürünler" kategorisinde ise yaklaşık 61,8 milyar dolar, "orta düşük teknolojili ürünlerde" 50,5 milyar dolar, "düşük teknolojili ürünlerde" ise 17,9 milyar dolarlık ithalat oldu.

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.38'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Evlenecek gençlere müjde! TOKİ ucuz konutlarının yüzde 20’si gençlerin olacak

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön