19 / 04 / 2024

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiraları artmaya devam ediyor. 30 Avrupa ülkesi arasında Türkiye konut fiyatlarında lider konumunda yer alıyor.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa ülkelerindeki konut ve kira ücretleri verilerini yayınladı. Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye son bir sene içerisinde konut fiyatlarında Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

2020'nin ikinci çeyreğinden 2021'in ikinci çeyreğine kadar geçen zamanda Türkiye'de konut fiyatları yüzde 29.2 yükseldi. Verilere göre Avrupa Birliği ortalamasında bu oran yüzde 7.3, Euro Bölgesi'nde ise yüzde 6.8 oldu.

 Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Almanya'da yüzde 10,9 arttı

30 Avrupa ülkesi içerisinde Türkiye'nin ardından fiyatların en çok yükseldiği ülke yüzde 16.1 ile Estonya yer alıyor. Bu ülkeyi yüzde 15.6 ile Danimarka ve yüzde 14.5 ile Çekya takip etti. Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden Almanya'da ise ev fiyatları yüzde 10.9 yükseldi. Artış oranı Fransa'da ise yüzde 5.7 oldu. Diğer bazı ülkelerdeki yükselme oranları ise şu şekilde: Hollanda (yüzde 12.8), Macaristan (yüzde 11.9), İsveç (yüzde 10.9), Bulgaristan (yüzde 9.1) ve Portekiz (yüzde 6.6), İsviçre (yüzde 4.7)

30 ülke içinde ev fiyatlarının azaldığı tek ülke ise yüzde 4,9 ile Kıbrıs oldu. Bunun dışında en düşük artış yüzde 0,4 ile İtalya ve yüzde 2,7 ile İngiltere'de oldu.Ev fiyatları Romanya'da yüzde 3 ve İspanya'da yüzde 3,3 arttı.

Neden artıyor?

Uzmanlar, konut arzının az olması göçmen akını, düşük faiz oranları, salgın dönemindeki biriktirilen paranın konut fiyatlarındaki artışı tetiklediğini dile getirdi.

İstanbul'da satılık konut fiyatları fırladı!

Türkiye'de ev fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Konut fiyatları tarihsel zirveye ulaştı!


Geri Dön