16 / 04 / 2024

Türkiye Petrolleri özelleştirme ihalesi 30 Eylül'de!

Türkiye Petrolleri özelleştirme ihalesi 30 Eylül'de!

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül 2016 tarihinde alınacak.



Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül 2016 tarihinde alınacak.


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuyla ilgili ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, şirketin yüzde 100 oranındaki hissesi blok satış yöntemi ile özelleştirilecek.


Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.


TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira, son teklif verme tarihi ise 30 Eylül 2016 Cuma saat 17.00 olarak belirlendi.


300'Ü AŞKIN İSTASYONU VAR


Türkiye Petrolleri markası ile kurulan akaryakıt istasyonları, 1963 yılında TPAOtarafından kuruldu. Faaliyet ağını son yıllarda giderek arttıran TP, 2012 yılının ilk altı ayında 160, Nisan 2013'de 195, 2014 yılında 250 ve 2015 yılında 300 'ü aşan istasyon sayısına ulaştı.


TP İLK 6 ARASINDA


Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamusermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor.


Sabah


Haber Resmi Gazete'de şöyle yer aldı


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


TP PETROL DAĞITIM A.Ş.NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI


T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (İdare), 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde TP Petrol Dağıtım A.Ş.deki %100 oranındaki hisse, blok satış yöntemi ile özelleştirilecektir.

 

Şirket Adı:TP Petrol Dağıtım A.Ş.

Satışa Konu Hisse Oranı:%100

Geçici Teminat Tutarı:10.000.000-TL (OnmilyonTürk Lirası)

İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli:5.000-TL (BeşbinTürkLirası)

Son Teklif Verme Tarihi:30/09/2016

 

1 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu (Komisyon)’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2 - İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilir. İhaleye katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi imzalanması, Şirket hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ile İhale Şartnamesi’nin alınması zorunludur. Ortak girişim grubu üyelerinden birinin Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi alması yeterli olup, ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir.

3 - İhale konusu Şirket hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi, İdarenin aşağıdaki adresinden alınabilecek Gizlilik Taahhütnamesi’nin, tüzel kişi veya ortak girişim grubunun üyelerini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalanarak Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi bedelini T.Vakıflar Bankası T.A.O Merkez Şubesi nezdindeki TR**********************67 nolu Özelleştirme Fonu Vadesiz TL Hesabına yatırıldığına dair üstünde “TP PETROL DAĞITIM A.Ş. için Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi Bedeli” ifadesini içeren ve tüzel kişinin veya ortak girişim grubunun veya üyelerinden birinin isminin de açıkça belirtildiği dekont ibraz edilerek, İdarenin aşağıdaki adresinden “Alındı Belgesi” karşılığında temin edilebilecektir. Yatırılan bedel hiçbir surette iade edilmeyecektir.

4 - Katılımcıların ihaleye katılabilmek için istenen belgeler ile tekliflerinin, İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, en geç 30/09/2016 günü saat 17:00’a kadar üzerinde “TP PETROL DAĞITIM A.Ş. İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ-” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde İdarenin aşağıdaki adresine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen Son Teklif Verme Tarihi-Saatinden sonra İdareye verilecek başvuru ve teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5 - İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tâbi olmayıp, İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek tarihe kadar uzatmakta serbesttir. Hisselerin yurtdışında yerleşik taraflara satışı yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’na ve ilgili diğer mevzuata tâbidir.

6 - İhaleye ilişkin diğer hususlar Şirkete ait İhale Şartnamesi’nde yer almaktadır.


Resmi Gazete


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül 2016 tarihinde alınacak. Temeli 1960'lı yılların başına dayanan TP bünyesinde 300'ü aşkın istasyon bulunuyor.


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuyla ilgili ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, şirketin yüzde 100 oranındaki hissesi blok satış yöntemi ile özelleştirilecek.


Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.


TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira, son teklif verme tarihi ise 30 Eylül 2016 Cuma saat 17.00 olarak belirlendi.


300'Ü AŞKIN İSTASYONU VAR

Türkiye Petrolleri markası ile kurulan akaryakıt istasyonları, 1963 yılında TPAO tarafından kuruldu.  Faaliyet ağını son yıllarda giderek arttıran TP,  2012 yılının ilk altı ayında 160, Nisan 2013’de 195, 2014 yılında 250 ve 2015 yılında 300 'ü aşan istasyon sayısına ulaştı.


TP İLK 6 ARASINDA

Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor.


Hürriyet


Geri Dön