28 / 03 / 2024

Türkiye SPA'dan yılda 1 milyar dolar kazanabilir

Türkiye SPA'dan yılda 1 milyar dolar kazanabilir

Aksoy Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Sapanca Richmond Nua Hotel'in yöneticisi Belgin Aksoy, "Çok sayıda uluslararası misafiri Sapanca'da ağırlıyoruz.



İnsanların yaşam kalitelerine katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. Ancak bizim en önemli hedeflerimiz arasında Türkiye'nin en kısa süre içinde yılda 1 milyon sağlık tatili müşterisine ulaşmasıdır. Bunun hem turizm gelirlerini artıracağını hem de istihdama çok ciddi katkıda bulunacağını biliyoruz. Türkiye sağlık turizmi konusunda yılda bir milyar dolar düzeyine rahatlıkla ulaşabilir. Biz grup olarak elimizi taşın altına koyduk ve SPA turizminde Richmond Nua'nın uluslararası otoriteler tarafından da kabul görerek devler liginde yer almasını sağladık" dedi.

Kadın ve turizm

Aksoy, Kalder'in 'Yönetim Kadının Hakkıdır Bildirgesi'ni imzaladıktan sonra "Ülkemizde kadının ağırlıklı çalıştığı sektörlerden biri turizmdir. Biz de grup olarak bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz" dedi. Türkiye'nin önde gelen 50 kuruluşunun imza attığı bildirgenin gala yemeğinde Türkiye Kalite Derneği (Kalder) Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kalyan, "Bildirgenin esin kaynağı, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği konularını da kapsayan Birleşmiş Millletler Küresel İlkeler Sözleşmesidir. Kalder yönetim dünyasında belirleyici olanın yetenek olduğunu ve bunun da cinsiyete bağlı olmadığını gündeme taşımayı hedeflemiştir" dedi. Kadınların iş dünyasında varlığı ile kalitenin artacağını söyleyen Belgin Aksoy'a çalışma hayatındaki başarısından dolayı da bir ödül verildi. Belgin Aksoy, bir Türk iş kadını olarak durmadan çalıştıklarını ve ülkemizin sağlık turizminde beklenen yerde olması için sürekli araştırmalar yaptıklarını kaydetti. Yönetimde kadın-erkek eşitliğine, kadınların yönetim kadrolarında çalışmasına ciddi anlamda destek verdiklerini de söyleyen Belgin Aksoy bu konuda da "Biz zaten yıllardır bu bildirgede belirtilen maddelere uygun bir şekilde çalışıyoruz. Her yıl dünya kadınlar gününde Richmond Otelleri'nde kadınlara özel etkinlikler yapıyor ve onlara verdiğimiz önemi ayrıca gösteriyoruz" dedi.
Hürriyet

Geri Dön