26 / 04 / 2024

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de gerçekleşti. Müteahhitler Çeşme’de ‘finansmanı’ konuştu..



Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de düzenlendi.

Milliyet'te yer alan habere göre, dünya inşaat sektörünün yarısına hükmeden Avrupa’nın en büyük müteahhit firmalarının katıldığı toplantıya Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliği yaptı.

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

İşbirliği imkanı

TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye uluslararası inşaat sektöründe bir marka haline geldi. Uzun yıllardır dünya ikincisiyiz. Bu 1972’den bu yana Türk müteahhitlerinin yurtdışında kararlılıkla yürüttükleri mücadelenin sonunda yakalanan bir başarıdır. Bu toplantıda yer alan Türk ve Avrupalı müteahhitlerin 2017 ENR verilerine göre üstlendikleri iş toplamı, 230 milyar dolar. Bu tutar, 482 milyar dolara yükselen dünya uluslararası inşaat pazarının yarısını temsil etmektedir. Alternatif finansman modellerini kullanarak işbirliğimizi daha yukarı taşıyabiliriz” diye konuştu.

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) Başkanı Philippe Dessoy, tüm dünyada şu an öncelikli gündem maddesinin altyapı projeleri için finansman açığına farklı araçlarla çare bulmak olduğunu kaydetti ve Çeşme’deki toplantıda bu konuyu tartıştıklarını belirtti.

Avrupalı müteahhitler toplantının ardından Efes, Meryem Ana ve Şirince Köyü’nü ziyaret ettiler. 


Geri Dön