26 / 04 / 2024

Dubai Cityscape Global 2016 Fuarı kapılarını açtı!

Dubai Cityscape Global 2016 Fuarı kapılarını açtı!

Darbe girişiminin ardından güç birliği yapan inşaat sektörünün baş isimleri, yurtdışı tanıtımlarına ağırlık vermeye başladı. Bu kapsamdaki ilk adres ise bu ay Dubai'de gerçekleştirilecek Cityscape Fuarı oldu. Firmalar, fuarda "Türkiye yatırım için doğru adres" mesajını veriyor.




15 Temmuz darbe girişiminin ardından tek yürek olan Türk iş dünyası, pek çok platformda Türkiye'yi anlatarak, ülkeye yatırım çekmek için mesajlar veriyor. 


Önemli bir güç birliğine giden gayrimenkul sektörü temsilcileri de darbe girişimi sonrası ekonominin çarklarının dönmesi için adeta seferberlik başlattı. Yapılan güç birliği sonrası gerek Emlak Konut GYO bünyesinde yapılan kampanyalarla, gerekse de GYODER içinde yapılan kampanyalarla 60 bin ev ve ofis uygun ödeme planları ile tüketiciye sunuldu. Şirketler 120 ay vade ve yüzde 0.70 faiz oranı ile konut pazarını hareketlendirdi. 


Sonraki adım ise yurtdışı oldu. Türkiye'nin yatırım için doğru ve güvenli adres olduğunu anlatmak için yurtdışı tanıtım turlarına çıkılmasına karar verildi. İlk adres ise Dubai oldu. 


Sıcak satış bekleniyor 6-8 Eylül'de Dubai'de gerçekleşecek Cityscape Global 2016 Fuarı'nda gayrimenkul geliştiren şirketler, yatırımcılar, finans kuruluşları, mimarlar, tasarımcılar ve şehir plancıları bir araya geliyor. Başta Arap yarımadası olmak üzere tüm uluslararası yatırımcıları buluşturan fuarda Türk

 firmaları da yerini aldı. Şirketler bu fuarda hem sıcak satış yapmayı, hem yeni işbirlikleri yaratmayı., hem de Türkiye'yi anlatmayı planlıyor. Dubai'de Emlak Konut GYO ve yüklenicileri ile GYODER başta olmak tüm firmalar lobi faaliyetleri yürütüyor.



2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü besleyen gayrimenkul sektörü yurtdışı tanıtım turlarına devam edecek. Dubai'den sonra ekim ayında Kuveyt, kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarına katılacaklar. 


Yabancı hedefi...  



Ülke genelinde geçen yıl yabancılara yaklaşık 23 bin ev satılmış ve 4.5 5 milyar dolar gelir elde edilmişti. 


Gayrimenkul sektörü temsilcileri yıllık satışın 10 milyar doları aşmasını hedefliyor. Türkiye'den mülk alan yabancıya uzun süreli oturma izni ve vatandaşlık verilmesinin gündemde olduğunu söyleyen sektör temsilcileri uluslararası gayrimenkul pastasında Türkiye'ye düşen payın artacağına dikkat çekiyor. 


Fuara Artaş İnşaat, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Emay İnşaat, Emlak Konut GYO, Eroğlu Gayrimenkul, Garanti Koza, GAP İnşaat, İş GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, Metal Yapı Konut, Özak GYO, Sinpaş GYO, Tahincioğlu Gayrimenkul gibi markalı konut ve ofis üreten şirketler katılacak.



Duygu ERDOĞAN/ Milliyet






Geri Dön