26 / 04 / 2024

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, son yıllarda fiyatı iyice artan gübre, akaryakıt ve yem fiyatlarında indirim talep etti. Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar, hükümetin belirtilen kalemlerde acilen indirim uygulaması gerektiğini ifade etti. Peki indirimler kaç lira olacak işte detaylar...



TARIM KREDİ YEM'DE YEM FİYATLARI 2022 KAÇ TL?

Tarım Kredi Yem, 14 Mayıs'da yaptığı zamla buzağı başlangıç yeni 265,73 TL’den 285 TL'ye, 20 protein sığır süt yemi 262,50 TL’den, 295 TL'ye sığır besi yemi (standart) 238,27 TL’den 268 TL'ye, kuzu büyütme yemi 261,89 TL’den 295 TL'ye ve koyun süt yemi ise 256 TL’den 285 TL'ye yükseldi.

KOOPERATİFLER DE YÜZDE 9 KOMİSYON UYGULUYOR

Tarım Kredi Yem’in kooperatiflere satış fiyatının üstüne, kooperatifler de yüzde 9 komisyon uyguluyor. Buna göre gelen zamla birlikte yem fiyatlarının çiftçiye satış fiyatları şöyle oldu;

Buzağı başlangıç yemi 289 TL/Çuval, 20 protein sığır süt yemi 286 TL/Çuval, sığır besi yemi (standart) 260 lira, kuzu büyütme yemi 285 TL/Çuval ve koyun süt yemi 279 TL/Çuval oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Emekli memur ve asgari ücretliye hükümetten dolara endeksli zam formülü! Herkesin alacağı para belli oldu

Milyonlar maaşlara zam haberi beklerken Bakan Bilgin'den tarihi itiraf: Geciktik yarın çok geç olacak

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Çiftçiye akaryakıt ve gübre desteği başladı! 6 ay boyunca yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön