20 / 04 / 2024

Türkiye'de 6.5 milyon bina yenilenmeli!

Türkiye'de 6.5 milyon bina yenilenmeli!

Demirli Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İdris Demirli, Türkiye’de 6 buçuk milyon binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi.



Türkiye’de 6 buçuk milyon binanın yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Demirli Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İdris Demirli, "Türkiye’de yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken 6 buçuk milyon binanın büyük kısmı İstanbul’da. Ve bu binaların çok büyük çoğunluğu 1998 deprem yönetmeliğinden önce yapılmış ve çoğunluğu mühendislik hizmeti görmediği için bu binaların binanın yenilenme veya güçlendirmeye ihtiyacı var" dedi.


Demirli Yapı kentsel dönüşüm projelerine yöneldi. İdris Demirli, bugünün teknolojisi ile kaliteli ve dayanıklı ürünlerden oluşan birinci sınıf işçilik uygulamaları ile günümüz koşullarına uygun konutlar inşa edeceklerini belirtti. 


İdris Demirli, Türkiye nüfusunun büyük bir kısmının deprem bölgesinde yaşadığını söyledi.  Demirli, "Türkiye’de ülke nüfusunun yüzde 92’lik bölümü, 1’inci ve 2’inci derece deprem kuşağı üzerinde kurulmuş kentsel bölgelerde yaşıyor. 19 milyon konut stoğunun bulunduğu ülkemizde bu konutların yüzde 40 civarında önemli bir kısmı oranı riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan oluşuyor" dedi.


Milliyet 


Geri Dön