19 / 04 / 2024

Türkiye'de gayrimenkul sektörü hareketlenecek!

Türkiye'de gayrimenkul sektörü hareketlenecek!

Türkiye'de perakende, ofis, lojistik ve otel sektörünün değerlendirildiği 'Gayrimenkul Pazarı Görünümü' raporuna göre piyasalar, yeni ofis binaları, perakendeciler, kullanıcılar, oteller ve alışveriş merkezleri gibi oyuncularla hareketlenecek...




TÜRKİYE'de perakende, ofis, lojistik ve otel sektörünün değerlendirildiği 'Gayrimenkul Pazarı Görünümü' raporuna göre piyasalar, yeni ofis binaları, perakendeciler, kullanıcılar, oteller ve alışveriş merkezleri gibi oyuncularla hareketlenecek. 


Jones Lang LaSalle araştırma departmanı tarafından hazırlanan ve Türkiye'de perakende, ofis, lojistik ve otel sektörünün değerlendirildiği Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2013' ilk yarı raporu açıklandı. 


OFİS PAZARI ARTACAK


 Raporda, 2013 yılınm ikinci yarısında gayrimenkul pazarına, yeni ofis binaları, perakendeciler, kullanıcılar, oteller ve alışveriş merkezleri gibi yeni oyuncuların gireceği ve yeni oyuncularla birlikte sektörde bir hareketlilik oluşacağı vurgulanıyor. Raporda ayrıca, mevcut gayrimenkullerin alımsatımı ile perakende yatırım pazarının likiditesini koruyacağı, perakende pazarının hareketliliğinin devam edeceği ve ofis pazarında güçlü bir arz yaşanacağı belirtildi. 


OFİS ARZI 6 KAT ARTTI 


Milliyet'in haberine göre, 2013'ün ilk yarısında pazara giren ofis arzının, geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında 6 kat arttığına dikkat çekilen raporda, şu an inşaat halinde olan, pazara girecek güçlü bir arz olduğu ifade edildi. 


İstanbul otel pazarında 2013'ün ilk yarısmda önemli açılışların gerçekleştü'ildiğine değinilen raporda, şu an inşaat halinde olan güçlü arzın 2013 sonuna kadar pazara girmesinin öngörüldüğü belirtildi. 


Raporla ilgili açıklamalarda bulunan Jones Lang LaSalle Türkiye Başkam Avi Alkaş, "2013 yarı yıl itibariyle Türkiye'deki toplam kiralanabilir alan (TKA), 2012 sonuna kıyasla 22 alışveriş merkezinde 581 bin metrekarelik bir artış göstererek, 336 alışveriş merkezinde 8.9 milyon metrekareye ulaştı" dedi. 


2016 sonuna kadar inşaatı tamamlanması beklenen toplam 88 alışveriş merkezinin yaklaşık 3.1 milyon metrekarelik toplam kiralanabilir alan sunacağmı söyleyen Alkaş, "İnşaat halinde olan projelerin tamamlanmasıyla, kiralanabilir alan 424 alışveriş merkezinde 12 milyon metrekareye ulaşacak" dedi. Alkaş, İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Muğla, Konya ve Kocaeli illerine gelecek olan perakende arzınm güçlü olduğuna dikkati çekti. 



Yurt Gazetesi


Geri Dön