28 / 03 / 2024

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.



Best Western Hotels&Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Mehmet Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını ifade etti. Mehmet Yüce, "Özellikle iç turizm hareketli. Biz de Sakarya’da böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük ve 40 milyon Euro’luk yatırımla 131 odalı Best Western’i hayata geçirdik. Sanayinin merkezi konumundaki bir şehir için daha çok nitelikli tesislere ihtiyaç var. Burası bir işadamının tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak inşa edildi" şeklinde konuştu. 


Mehmet Yüce, Best Western'i inşa ederken dev kongrelere ve organizasyonlara hitap etmesi için 8 tane büyük toplantı salonu yapıldığını ifade etti. Yüce projeleyle igili şunları söyledi; "Sakarya hem ticari hem de üretim alanında Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Buraya yerli ve yabancı birçok işadamı geliyor. İstanbul’a yakınlığı da avantajları arasında. 20 ve 600 kişilik toplantı salonlarımız bulunuyor. Burada dev kongreler düzenlemeyi planlıyoruz. Her firmaya ve organizasyona hitap edecek bir yapılanma içerisindeyiz. Turizmde yaşanan gelişmelerin düzelmesiyle birlikte Sakarya’nın da bu alanda öne çıkacağına inancımız tam. Misafirlerimizin yüzde 20’sini yabancılar oluşturuyor."


16 bin metrekare alan

Mehmet Yüce, “Odalarımızda her türlü hizmet bulunuyor. En hızlı ücretsiz internet uygulamalarını sunuyoruz. Ayrıca oteldeki restoranlarda daha sakin bir ortamı tercih ettik. Çünkü buraya gelen bir işadamı maillerine bakıp rapor hazırlayacağı sakin bir ortam arıyor. Otelin içerisindeki tüm konseptimiz buna yönelik. Toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip otelimizde 100’e yakın çalışan mevcut” dedi.


Mehmet Yüce, Sakarya'nın Türk turizminden aldığı payın artması için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yüce, “İstanbul’a yakınlığı ile öne çıkan Sakarya’nın doğal güzellikleri çok fazla. Sapanca Gölü için haftasonu birçok kişi buraya geliyor. Ayrıca Kartepe’ye de yakın olan otelimiz sayesinde bu bölgeye gidecek tatilcileri de ağırlamayı planlıyoruz. Bunlari çin özel ulaşım imkanları sunuyoruz” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön