16 / 04 / 2024

Türkiye’de orta gelirliler ve gençler için ev ihtiyacı var!

Türkiye’de orta gelirliler ve gençler için ev ihtiyacı var!

Katar Emirliği ailesinden Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani, Katar şeyhinin tavsiyesiyle yatırıma geldi. Gayrimenkul yatırımı için Fikirtepe’yi seçen Al Thani, “Türkiye’de orta gelirliler ve gençler için ev ihtiyacı var.



KATAR Kraliyet Ailesi üyelerinden, Katar İktidar Aile Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani, Türkiye’de yatırıma geldi. Gayrimenkul başta olmak üzere IT, ticaret ve hizmet sektörlerine yatırım yapmak isteyen Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani’nin ilk yatırımı Fikirtepe’de yer alacak 260 milyon liralık Velvet Towers projesi oldu. Velvet Towers için Ekşioğlu Evrensel Grup ile yüzde 50 ortaklıkla Palma D’oro May şirketini kuran Katarlı iş adamı “Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Orta gelirliler ve genç profesyoneller için ev yapmak istiyoruz” dedi. Al Thani ilk etapta Türkiye için 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını açıkladı. 


KATAR ŞEYHİ TAVSİYE ETTİ

Katar ile Türkiye’nin ekonomik ilişkilerinin geliştiğini ifade eden Abdulaziz Al Thani, “Katar Şeyhi Temim de Türkiye’ye git ve yatırım yap diye tavsiyede bulunuyor. Bu ilk projemiz olacak fakat son projemiz olmayacak” diye konuştu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani, geçtiğimiz aylarda ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud’a İstanbul Yeniköy’deki ünlü Erbilginler Yalısı’nı 100 milyon Euro’ya satın almıştı. 


ARSA MALİYETİ YÜKSEK

Türkiye’de arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu nedenle ulaşılabilir fiyatlı ev üretilemediğini ifade eden Abdulaziz Al Thani, “İstanbul’da genç profesyoneller için projeler yapılması lazım. Bunu yaparsak evleri peynir ekmek gibi satabiliriz. Orta gelirliye yönelmenin 3 çözümü var. Birincisi, devletin arazi tahsisi yapması. İkincisi, maliyetleri minimize edecek çözümler geliştireceğiz. Üçüncüsü de finansman konusunda bankalarla yeni modeller üzerinde anlaşabiliriz. Biz bunu daha önce Afrika’da yaptık, İstanbul’da da yapabiliriz.  İstanbul’da lüks apartman yapmaktan ziyade orta ölçekli konutlar yapmak istiyorum” diye konuştu. İstanbul’daki trafik  sorununa da dikkat çeken Al Thani, “İstanbul’da çok ciddi bir trafik problemi var. Bu nedenle yatırımcılar da İstanbul’un dışındaki alternatifleri değerlendiriyor. Devletin, şehir merkezinin dışında yeni şehirler yapması ve burada metro gibi ulaşım olanaklarını sağlaması gerekir” diye konuştu. Al Thani, Türkiye’nin yatırım yapmak için çok önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, “Çok daha fazla yatırım yapacağız. Gayrimenkul sektörü güvenli bir yatırım ancak hizmet sektörü daha kârlı” dedi. 


1250 konut

FİKİRTEPE’DE 260 milyon liralık yatırımla tamamlanacak Velvet Towers, Katar-Türk ortaklığında kurulan Palma D’oro May inşaat tarafından gerçekleştirilecek. 26 katlı 3 bloktan meydana gelen projede, toplam 1.250 konut yer alıyor. Palma D’oro May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ekşi, “564 hak sahibinin yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesi olan Velvet Towers’ta hak sahipleri ile yüzde 55 oranında anlaşıldı. Hak sahiplerinin yüzde 99’u ile sözleşmeler yapıldı. Projemiz ruhsat aşamasında bulunuyor. Ruhsatı aldıktan sonra satışlarımız başlayacak. Şubat 2016’da yapımına başlanacak projenin 2018’de tamamlanması planlanıyor. Fiyatlar 385 bin liradan başlayacak” diye konuştu. Abdulaziz Al Thani, Velvet Towers’ta yer alan penthouse dairelere Katar’daki çevresinden de büyük ilgi olduğunu belirterek, “Dairelerin bir tanesini ben alacağım. Katar’dan 4 arkadaşım da bu daireler için rezervasyon yaptı” dedi.


Web: http://www.velvettowers.com/


Hürriyet 


Geri Dön