19 / 04 / 2024

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! 2023 market poşet fiyatı belli oldu! İşte o rakam...

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! 2023 market poşet fiyatı belli oldu! İşte o rakam...

2022 yılındaki yüksek enflasyon sebebiyle gıda fiyatlarında büyük yükselişler olmuş, gelen zamlar vatandaşları üzmüştü. Son günlerde de marketlerdeki poşet fiyatlarının artacağı  konuşuluyordu.



NE OLMUŞTU?

Son bir kaç gündür sosyal medya başta olmak üzere bir çok haber sitesi ve kanallarda marketlerde kullanılan poşet ücretlerine zam yapılacağı yönünde iddialar yer alıyordu. Şu an 25 kuruş olan poşetin fiyatının 75 kuruşa yükseltileceği konuşuluyordu. 

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak poşet ücretini belirlemek için senede bir kez yaptığı toplantıyı gerçekleştiren Plastik Poşet Alt Komisyonu’nda da sivil toplum kuruluşları (STK) 25 kuruşun devam etmesini talep etmişti. Fakat market temsilcileri zam istedi ve poşetin 75 kuruşa satılmasını önerdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bugünkü açıklamalarının ardından bu haberlere son nokta koyulmuş oldu. Market poşetlerinin fiyatının 2023 yılında da 25 kuruş olacağı açıklanmış oldu.

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hem ceza hem tazminat!

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Petrolde son dakika müjdesi! Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön