24 / 04 / 2024

Türkiye'de yazlık ev hayalleri kabus oldu!

Türkiye'de yazlık ev hayalleri kabus oldu!

Yaklaşık 30 kişiden oluşan Kuzey İrlandalı bir grup, Türkiye'de yazlık ev alacakları vaadiyle kandırılarak, yaklaşık 2 milyon sterlin dolandırıldıklarını iddia etti



Yaklaşık 30 kişiden oluşan Kuzey İrlandalı bir grup, Türkiye'de yazlık ev alacakları vaadiyle kandırılarak, yaklaşık 2 milyon sterlin (yaklaşık 4 milyon 700 bin TL) dolandırıldıklarını iddia etti.  BBC'nin haberine göre dolandırıldığı iddia edilen kişilerin birçoğu Türkiye'deki müteahhitlere, County Londonderry'de bulunan emlak acentesi "McCoy and McMeel" aracılığıyla ulaştığını ifade etti. Haberde iddia sahiplerinin ödeme yaptıkları mülkler karşılığında tapu almadıklarının altı çizildi.

Gruptaki birçok kişinin tamamlanmış ya da inşaat halindeki evlerini Türkiye'deki Bar-fa isimli müteahhitlik şirketi üzerinden aldığı belirtildi. Dolandırıldıklarını iddia eden kişilerin paralarını ya doğrudan Bar-fa'ya, ya "McCoy and McMeel"a ya da Bar-fa adına bağımsız acente olarak çalıştığı ve bu şirketin mülklerini "McCoy and McMeel" üzerinden pazarladığı söylenen Kevin Tohill isimli şahsa verdiği ifade edildi.

"BAR-FA'YLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ"
"McCoy and McMeel"dan yapılan açıklamada, "Küresel ekonomik kriz düşünüldüğünde ortaya çıkan zorlukların farkındayız ancak müşterilerimizin paralarının karşılığını almalarını garanti etmek için Bar-fa İnşaat'la sürekli iletişim halindeyiz. Müşterilerimizin adına bağlantı kurup tatmin edici bir sonuç almak için çaba gösterdik ve ilerleme kaydettik" dedi.

Öte yandan Tohill de yaptığı açıklamada, "Benim Bar-fa İnşaat'a götürdüğüm müşterilerin büyük bir çoğunluğu mülklerini ve tapularını aldılar. Evlerini henüz alamamış birkaç kişi kaldı. "McCoy and McMeel" ve ben mülklerin ve tapuların teslimi konusunda bir sorun olduğunu anladığımız anda Bar-fa'ya yeni müşteriler götürmeyi askıya aldık" dedi.

TEK İSTEDİKLERİ PARALARINI GERİ ALMAK
Ancak dolandırıldıklarını iddia edenler farklı şeyler söylüyor. Örneğin Bar-fa'ya 65 bin sterlin kaptırdığını söyleyen Randalstown'dan Eddie Atkinson, "Yaptığım telefon görüşmelerinden ya da yazışmalardan bir sonuç alamadım. Elime evimin ne zaman hazır olacağıyla ilgili boş vaatlerden başka bir şey geçmedi. Şu ana kadar param geri verilmedi" derken, tek istediğinin parasını almak olduğunun altını çizdi.

"İnsanların aptal durumuna düştüklerini düşündükleri için bu konuda konuşmaktan kaçındıklarını" söyleyen Atkinson, "Bence utanması gerek biz değiliz, biz paramızı kaybettik" dedi.

BAR-FA İNŞAAT
Toome'dan James Toal da Tohill'e 80 bin sterlin ödediğini söyledi. Parasını kaybedenlerin Türkiye'de bir dava açarak işin peşine düşebileceğini söyleyen Toal, "Ancak bu çok masraflı olacaktır. Eminim insanlar bir kez daha para vermek istemeyeceklerdir" dedi.

Bar-fa İnşaat'ın internette bulunan irtibat bilgilerinde, şirketin Muğla merkezli olduğu bilgisine ulaşılıyor. Şirketin kendine ait bir internet sitesi bulunmazken, şirket yetkililerine internette yer alan telefonlardan da ulaşılamıyor.
Hürriyet


Geri Dön