28 / 03 / 2024

"Türkiye'deki AVM'ler yurtdışındakilerden kaliteli"


FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, kriz var diye morallerin bozulmaması gerektiğini söyledi



Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde başlatılan Perakende Liderleri Oluşumu'nun Teknosa'nın evsahipliğinde düzenlendiği toplantıda konuşan Özyeğin şöyle dedi:
"Bankacılığa başladığımda perakende lafı bile yoktu. Hızla yaşanan gelişmeler yurtdışının ilgisini çekti. Ben bile perakendeye girdim. Buradaki AVM'ler yurtdışındakilerden daha kaliteli. Türk perakendecilere tavsiyem yurtdışına açılmaları. Çünkü, rekabet için belli büyüklüğe erişmek gerekiyor."

`Kriz dibe vuracak'
Krizin ABD'de yılın 3'üncü ya da 4'üncü çeyreğinde dibe vuracağını söyleyen Özyeğin, "Yavaş bir çıkış bekliyoruz. Çıkış beklentileri dünya borsalarını mart itibariyle yukarı çıkardı" dedi.
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane de organize perakendeyi büyütmek, kârlılığı artırmak istediklerini söyledi.
Mudo'nun sahibi Mustafa Taviloğlu, sektörde çok sayıda dernek oluşturulmasını eleştirdi. "Krizle birlikte dibe vurmalar da başlıyor ama yine bizler için dünyada yapacak çok iş var" diye konuştu.
 
`Şu an kâr etmiyor, sadece kira ödüyoruz'
Sektörde dengelerin bozulduğunu dikkat çeken Park Bravo Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, "Şu an kâr etmiyoruz. Sadece kira ödüyoruz. Türkler göçebe, işportacı hislerinden nasıl olsa satış yapar. Ama dengeler yerine oturacak" diye konuştu. Kiğılı'nın sahibi Abdullah Kiğılı ise markalaşamayan birçok firma olduğunu dile getirerek, "Her sabah yeni bir gün doğuyor" dedi. Kiğılı ayrıca, 65 Fenerium mağazasının da yönetimini üstlendiğini söyledi.
Zafer Plaza'yı açarken birçok firmanın `Bursa'ya kim gider?' dediğini hatırlatan Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun, "Şimdi Türkiye'nin en ücra köşelerine mağaza açılıyor" dedi.
Milliyet


Geri Dön