25 / 04 / 2024

Türkiye'deki yabancı ailelerde yüzde 27 artış yaşandı!

Türkiye'deki yabancı ailelerde yüzde 27 artış yaşandı!

Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre ilk 3 ayda geçen yıla göre % 27 artışla 360 aile yeni konutlara yerleşti. Yabancı ailelerin sayısı ise 18 bin 611'e ulaştı.



4.5 milyon abonesiyle Türkiye’nin en büyük perakende elektrik satış şirketi olan CLK Boğaziçi Elektrik tarafından hazırlanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu, İstanbul’un bina yerleşim trafiğini ortaya koydu. Yeni elektrik abonelikleri rakamlarına göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 2016’nın ilk 3 ayında geçen yıla göre yüzde 27 artışla her gün ortalama 360 aile yeni biten dairelere girdi. 


Aslan payı suriyelilerin


Söz konusu bu dönemde en fazla hareket Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir’de yaşanırken, yabancı ailelerin sayısı ise 18 bin 611 seviyesine ulaştı. Yabancılarda aslan payı ise Suriyelilerin oldu. Türkiye’de yıldızı parlayan gayrimenkul sektöründe yerleşim hareketlerini elektrik abonelikleri üzerinden anlık olarak izlemeye aldıklarını ifade eden CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, ortaya çıkan bu ilginç verileri Gayrimenkulün Enerjisi Raporu adıyla yılın çeyrek dönemlerinde açıklayacaklarına dikkat çekti. 


Suriyeli yerleşimci %500 arttı


Gümüşlü, İstanbul’un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesi sayısının 18 bin 611’e ulaştığını belirterek, "Her gün ortalama 35 yabancı yeni evi için elektrik başvurusu yapıyor" dedi. Bu rakamın önemli bir kısmını ise Suriyeliler oluşturuyor. Rapora göre İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki Suriyeli yerleşimci sayısı 1 yılda yüzde 500 artışla 1.904’e ulaştı. Oturumcu ve işletmeci olarak bakıldığında ise un Avrupa Yakası’ndaki Suriyeli aile sayısı 5 bin 154 oldu. 



Akşam



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 4.5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Boğaziçi Elektrik tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkulün Enerjisi’ raporu, İstanbul’daki konut alım satımı ve kiralama hareketliliğini ortaya koydu. Yeni elektrik aboneliği istatistiklerine göre yapılan değerlendirmede, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda 2016’nın ilk 3 ayında her gün ortalama 360 aile yeni inşa edilen dairelerde oturmaya başladı. Rapora göre her ay yaklaşık olarak 25 bin aile de oturduğu evden başka bir eve taşındı. 


Yeni bölgelere kaydı

Gayrimenkul sektöründe yerleşim hareketlerini elektrik abonelikleri üzerinden anlık olarak izlemeye aldıklarını ifade eden CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, ortaya çıkan verileri Gayrimenkulün Enerjisi adıyla yılın çeyrek dönemlerinde raporlayıp açıklayacaklarını ifade etti.

İlk rapora göre 3 aylık dönem itibariyle 2015’te 25 bin 520 olan sıfır tesisata elektrik aboneliği, 2016’da 32 bin 642 olarak ölçüldü. Bölgesel olarak en çok hareket, sınırları içerisinde Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi gelişmekte olan önemli yerleşim bölgelerinde oldu. Bu bölgeleri Sefaköy, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy takip etti.

 

Günde 35 yabancı abone

4.5 milyon abone içerisinde yabancı ailelerin sayısı 18 bin 611 olarak hesaplandı. Raporda, her gün 35 yeni yabancı uyruklu ailenin abone olduğu vurgulandı. Şirket bu talebi karşılamak için ofislerine İngilizce ve Arapça bilen eleman yerleştireceğini açıkladı.


İbrahim Gümüşlü, “Bu rakam konut satışlarındaki artışa paralel olarak daha önce olmadığı kadar artış gösterdi. Toplam yabancı abone sayısının yüzde 35’ini Ortadoğulular, yüzde 20’sini Avrupalılar oluşturuyor” dedi.

İstanbul’daki Suriyelilerle ilgili de net verileri açıklayan rapora göre, oturumcu ve işletmeci olarak bakıldığında İstanbul’un Avrupa yakasında elektrik abonesi olan Suriyeli aile sayısı 5 bin 154 oldu. Suriyelilerin 4 bin 833’ünün konut, 321’inin ticarethane aboneliği var. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 500 artış olduğunu gösteriyor. Suriyeliler Fatih’te ticarethane açarken, Esenyurt ve Başakşehir çevresinde ise oturmayı tercih ediyor.


Milliyet 



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;


CLK Boğaziçi Elektrik, Suriyeliler’in İstanbul’daki yerleşimiyle ilgili verilerini açıkladı. Buna göre İstanbul Avrupa yakasındaki Suriyeli sayısı bu yıl % 500 arttı

İç savaştan sonra Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeliler İstanbul'un günlük hayatına çabuk entegre oldu. CLK Boğaziçi Elektrik, sıfır konutlara taşınma hızı ve ikinci eldeki hareketi ortaya koyan 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'nu hazırladı. 4.5 milyon abonesi olan CLK Boğaziçi Elektrik'in hizmet verdiği Avrupa yakasının verilerini kapsayan rapor, Suriyeliler'in İstanbul'daki yerleşimiyle ilgili net rakamları ortaya koydu. 2015'in ilk 3 ayında 317 olan İstanbul Avrupa yakasındaki Suriyeli yerleşimci sayısı bu yılın aynı döneminde yüzde 500 artarak bin 904'e ulaştı.


ESENYURT - BAHÇEŞEHİR ÖNDE

Oturumcu ve işletmeci olarak bakıldığında İstanbul'un Avrupa yakasındaki 5 bin 154 aile yaşıyor. Bunların 4 bin 833'ünün konut, 321'inin ticarethane aboneliği var. Suriyeliler de artık İstanbul'da ev ve ticarethane sahibi olurken, bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 500 artış gösterdi. İlk 3 ayda gelen bin 904 Suriyeli'nin bin 778'inin konut, 126'sının ticarethane aboneliği bulunuyor. Suriyeliler Fatih'te ticarethane açarken, Esenyurt ve Başakşehir çevresinde oturmayı tercih ediyor. Suriyeliler konutlar için aylık 700 başvuru yaparken, ticarethaneler için de 40 başvuruya imza atıyorlar.


GÜNDE 35 YABANCI

İstanbul'un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesinin 18 bin 611'e ulaştığını söyleyen CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, "Bu rakam konut satışlarındaki artışa paralel olarak daha önce olmadığı kadar yükseldidi. Her gün ortalama 35 yabancı yeni evi için elektrik başvurusu yapıyor" diye konuştu.


İNŞAATÇILARA ÖZEL ELEKTRİK PAKETİ SEÇENEĞİ

İbrahim Gümüşlü, sürekli olarak düşen serbest tüketici limitlerinin enerjide yeni bir alan oluşturduğuna dikkat çekti. 120 lira ve üzerinde elektrik faturası gelenlerin CLK Boğaziçi Elektrik ile çok daha uygun fiyatlarla abonelik yenileyebileceklerini söyleyen Gümüşlü, "İnşaat şirketlerinin hayata geçirdikleri gayrimenkul projelerine uygun olarak kullanımlarına göre farklı elektrik paketleri tasarlıyoruz" ifadelerini kullandı.


AVCILAR BİRİNCİ SIRADA

Elektrik aboneliği, hangi bölgelerde en çok alım-satım işleminin yapıldığını da gösteriyor. Sıfır konutlarda en çok hareket Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi semtleri içine alan 'Avcılar Bölgesi'nde. Bu bölgede 3 ayda 12 bin 56 sıfır konut faaliyete geçti. Avcılar'ın ardından 6 bin 395 konutla Sefaköy, 4 bin 181 konutla Bayrampaşa Suriyeliler'in en çok ercih ettiği bölgeler oldu. İkinci el ve kiralık alanında da Avcılar öne geçti. Avcılar'da 13 bin 332 konut el değiştirdi. Bu ilçeyi Beyoğlu ve çevresini içine alan Perpa 10 bin 174, Sefaköy 9 bin 515 konutla izledi.


Sabah/Seda Tabak 




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




CLK Boğaziçi Elektrik tarafından hazırlanan Gayrimenkulun Enerjisi Raporu, İstanbul'un baş döndürücü bina yerleşim rakamlarını ortaya koydu. Rapora göre 2016'nın ilk 3 ayında her gün 360 aile inşaatı yeni biten konutlarına yerleşti 



Günlük hayatın olmazsa olmazı elektrik kullanımı Türkiye gayrimenkul sektöründe yeni bir endeks oluşmasının önünü açtı. Türkiye'de 2013 yılından itibaren elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirmeleri sonrasında abonelik hareketlerini teknolojik yatırımlarla anlık olarak izlemeye başlayan enerji şirketleri bu sayede gayrimenkul sektörü için hayati öneme sahip verileri de ortaya koymaya başladı. 4.5 milyon abonesiyle Türkiye'nin en büyük perakende elektrik satış şirketi olan CLK Boğaziçi Elektrik tarafından hazırlanan Gayrimenkulün Eneıjisi Raporu, Türkiye'de gayrimenkulün yıldızı İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki baş döndürücü bina yapım hızını kanıtlıyor. 


Yeni eve giren arttı 


CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, ortaya çıkan verileri Gayrimenkulün Enerjisi Raporu adıyla yılın çeyrek dönemlerinde açıklayacaklarını ifade etti. Gelecekte mesken ve ticarethane ayrımını da sunacaklarını anlatan Gümüşlü, "Amacımız Türk ekonomisinin büyümesinde dinamo görevi gören gayrimenkul sektörüne ihtiyaç duyduğu doğru verileri sunmak. Ortaya çıkan rakamlar İstanbul'un nüfus bakımından büyüme hızıyla da örtüşüyor" diye konuştu. 


CLK Boğaziçi Elektrik Gayrimenkulün Eneıjisi Raporu'na göre istanbul'da yapımı tamamlanan sıfır evlere ilk taşınmalar arttı. 2016'nın Ocak ayında 9 bin 758, Şubat ayında 11 bin 52 ve Mart ayında da 11 bin 832 kişi yeni evleri için elektrik başvurusu yaptı. 3 aylık dönem itibariyle 2015'te 25 bin 520 olan sıfır tesisata elektrik aboneliği, 2016'da 32 bin 642 olarak ölçüldü. Bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artış demek. Buradan bakıldığında 2015'te her gün 283 kişi yeni evleri ile tanışırken, bu rakam 2016'nın ilk 3 ayında 360'a çıktı. 


İkinci el eve taşınan sayısı düştü 


Bölgesel olarak en çok hareket, sınırları içerisinde Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Başakşehir gibi gelişmekte olan önemli yerleşim bölgelerini barındıran Avcılar bölgesinde oldu. Avcılar'ın ardından Sefaköy, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy bölgeleri öne çıktı. En az işlemler ise Beyazıt ve Sarıyer gibi artık inşaat faaliyetlerinin kentsel dönüşümden ibaret olduğu noktalar. Konutlardaki ikinci el satış ve kiralama hareketliliğin fotoğrafını çeken 'eski tesise abonelik' başlığında ise yüzde 13 düşüş söz konusu oldu. İkinci el alım ve kiralık alanında da Avcılar öne çıktı. Avcılar'ı Beyoğlu ve çevresini içine alan Perpa, Sefaköy, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa izledi. 


Türkiye istatistik Kurumu (TÜIK) rakamlarına göre 2015'in tamamında İstanbul'da bir önceki yıla göre yüzde 34.2 artışla 7 bin 493 konut satışı gerçekleşti. istanbul bu performansıyla yabancıya gayrimenkul satışında Antalya'yı ilk kez geride bırakırken, Merkez Bankası rakamlarına göre bu alanda 4 milyar dolarlık geliri yaratan en önemli şehir oldu. ibrahim Gümüşlü, bu hareketle birlikte istanbul'un Avrupa yakasında yabancı elektrik abonesinin sayısının 18 bin 611'e ulaştığını söyledi. Bu rakamın konut satışlarındaki artışa paralel olarak daha önce olmadığı kadar artış gösterdiğine dikkat çeken Gümüşlü, "İstanbul'un Avrupa Yakası'nda her gün ortalama 35 yabancı yeni evi için elektrik başvurusu yapıyor" dedi. 




Yurt Gazetesi


Geri Dön