29 / 03 / 2024

Türkiye’nin 51. havalimanı Bingöl'de açıldı!

Türkiye’nin 51. havalimanı Bingöl'de açıldı!

Türkiye'nin 51. havalimanı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Bingöl'de açıldı...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 10 yıl önce havayoluyla yurt içinde seyahat edenlerin sayısının 8,5 milyon iken, bugün 8 kat artarak 65 milyona ulaştığını bildirerek, "Yıl sonunda toplam yolcu sayısı 140 milyonu aşacak" dedi.


Türkiye’nin 51. havalimanının hizmete girdiği Bingöl'de düzenlenen törende konuşan Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve geldiğinde kendilerine, "uçmayan kalmayacak, havayolu halkın yolu olacak" dediğini anımsatarak, "Biz de çalışmalara başladık. 2003 yılında 26 ilde havaalanı faal iken bugün Bingöl havalimanın açılmasıyla 51. havalimanı da hizmete girmiş oluyor. AK Parti iktidarında havayolu gerçek anlamda halkın yolu haline geldi" diye konuştu.


Bingöl'ün "havalandığını" belirten Yıldırım, yarından itibaren İstanbul'a gitmek için yollarda saatlerin tükenmeyeceğini, havalimanının Bingöl’ün ekonomisine, turizmine, kalkınmasına da çok büyük katkı sağladığını bildirdi.


Havalimanı olan illere daha çok yatırımcının ve daha çok hizmetin geldiğini, şehrin kaderinin değiştiğini vurgulayan Yıldırım, havalimanının hayırlı olmasını diledi.


-"Yolcu sayısı 140 milyonu aşacak"-


10 yıl önce havayoluyla yurt içinde seyahat edenlerin sayısının 8,5 milyonken, bugün bu sayının 8 kat artarak 65 milyona ulaştığını anlatan Yıldırım, "İşte hizmet budur. Halka hizmet budur Sayın Başbakanım. Bununla da yetinmedik. 33 milyon vatandaşımızla yurt dışına toplam uçuş yapılırken bugün bu sayı 130 milyonu aştı. 2013'te de hava taşımacılığı artmaya devam ediyor. İlk 6 ay verilerine göre hava taşımacılığındaki artış dünyadaki krizlere rağmen artmaya devam ediyor. Yüzde 15'in üzerinde artış var. Yıl sonunda toplam yolcu sayısı 140 milyonu aşacak" dedi.


Türkiye büyüdükçe, ülke zenginleştikçe insanının ayağının yerden kesildiğini belirten Yıldırım, havacılıkta hizmetlerin birinin diğerini takip ettiğini söyledi. Bugün Bingöl Havalimanı'nın hizmete açılacağını, 19 Temmuz'da Kastamonu Havalimanı'nın, 26 Temmuz'da Şırnak Havalimanı'nı hizmete açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade eden Yıldırım, bu havalimanının hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Bingöl Havalimanı'nın Başbakan Erdoğan'ın ortaya koyduğu irade ve havacılık vizyonu, millete hizmet aşkı olmasa açılamayacağına dikkati çeken Yıldırım, "19-20 yıl önce denediler ama lafta kaldı. O heyecanlı bekleyiş, o hayal bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Bugün hayalleri tek tek gerçeğe dönüştüren AK Parti iktidarının ak hizmetlerinden bir güzelini de Bingöl'e kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz" ifadesini kullandı.


- "Bingöl daha fazla yatırımcı çekecek"-


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da 3 yıl önce bu kır alanda temel atma töreni yaptıklarını anımsatarak, "Aslında biz fiziken oranın temelini attık ama gerçek temeli siz AK Parti'yi kurarken attınız. Etnik, bölgesel ve dini milliyetçilik yapmayacağız dediniz. Batıda ne varsa doğu o olacak, kuzeyde o varsa güneyde o olacak dediniz. Bunun sonuçlarını hep birlikte görüyoruz" dedi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 10 yılda, hiçbir dönemde olmadığı kadar yatırımlar yapıldığını dile getiren Yılmaz, üniversiteler, yollar, havalimanları, kırsal alana hizmetin bu anlayışın, bu bakışın sonucu olduğunu dile getirdi.


Başbakan Erdoğan'a Bingöl halkı adına en derin şükranlarını sunduğunu belirten Yılmaz, bir ile havalimanı yapılmasının büyük bir hizmet olduğunu, havalimanı yapılan ilin sınıf atladığını kaydetti.


Havalimanının hizmete girmesiyle Bingöl’ün daha fazla yatırımcı çekeceğini bildiren Yılmaz, Bingöl’ün kalkınmasına bu havalimanının büyük katkı sağlayacağını anlattı.


Başka illerde ve yurt dışında yaşayan Bingöllülerin de bu havalimanının hizmete girmesiyle daha da yakınlaşacağını söyleyen Yılmaz, AK Parti'nin laf üstüne laf koyan, slogan üstüne slogan koyan değil, taş üstüne taş koyan, millete hizmet eden bir iktidar olduğunu ifade etti.


Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön