26 / 04 / 2024

Türkiye'nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri yenileniyor!

Türkiye'nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık tarafından Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında, 16,5 milyar lira kaynak kullanıldığını belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık tarafından Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Murat Kurum, Twitter hesabından, "Rakamlarla Kentsel Dönüşüm" başlığıyla yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012'de başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında 1,5 milyon konutun dönüşüm kapsamına alındığını dile getirdi.

Türkiye nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri yenileniyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında, 16,5 milyar lira kaynak kullanıldığına dikkat çeken Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında 'bedeli ne olursa olsun yapacağız' diyerek İstanbul'da başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini, 'Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm' hedefiyle daha da hızlandırdık. Kentsel dönüşüm temel ilkelerimiz, yerinde dönüşüm, gönüllü dönüşüm, hızlı dönüşüm. 81 ilde 716 bin konut ve iş yerini riskli yapı olarak değerlendirip yeniliyoruz. 59 ilde 600 bin bağımsız bölümün yer aldığı 273 riskli alanda da çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyor. 33 ilde 163 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında ve 16 yenileme alanında çalışmalarımız devam ediyor. 81 il, 922 ilçemizde afetlere karşı risk taşıyan tüm binalarımızı kentsel dönüşüm kapsamına alarak yeniliyoruz."

Türkiye nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri yenileniyor!

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Kentsel dönüşümde 2021'de neler değişti?


Geri Dön