28 / 03 / 2024

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.



Türkiye ve Orta Doğu'nun en büyük müze kompleksi AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile açıldı. 


En büyük müze kompleksi olan  Adana Müze Kompleksi, Adana'da 68 bin 530 metrekare hayata geçirildi. Müzede Çukurova’daki höyüklerden çıkarılan tarihi eserler yer alıyor. Müze komleksinin fikir babası ise AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik.


Ömer Çelik açılışta yaptığı açılışta Müze kompleksinin inşa edildiği tarihi Milli Mensucat Fabrikasının Türk edebiyatında ve sinemasında büyük yeri olduğuna değindi. Çelik “Burada en çok arzu ettiğim şey şudur: Adanalı çocuklar AVM’lerde büyümeyecek. Müzelerin bu binalarında, sokaklarında, ağaç altlarında büyüyecekler. Burada bütün yaz  boyunca çocuklara sinema filmi izlettireceğiz, burasını bir çocuk bahçesine  çevireceğiz” ifadesini kullandı. 


Milliyet 


Geri Dön