19 / 04 / 2024

Türkiye'nin en ünlü dairesi satılık!

Türkiye'nin en ünlü dairesi satılık!

Hemen herkesin aşina olduğu Bizimkiler dizisinin çekildiği apartman hareketlendi. ‘Almancıların’ yaşadığı daire satılıyor. Sabri Bey’e komşu aranıyor. Fakat binanın yaşı sebebiyle henüz alıcı çıkmadı .



Türk televizyon tarihinin belki de en ünlü apartmanı öazelliğine sahip. 30 - 35 yaşın üzerindeki hemen herkes aşina. Bizimkiler dizisinin çekildiği, her bölümde seyircilerin de kapının önünde bir araya geldiği o binada ‘Almancıların’ yaşadığı daire satılığa çıkarıldı.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; apartmanın yöneticisi Sabri Bey’in hemen üst katında bulunan daireye, aslında aylardır satışta olsa da, binanın 40 yaşına basacak olması sebebiylede henüz alıcı bulunamadı. İstanbul Kozyatağı Marmara Caddesi üzerindeki binada bulunan daireyi görmek isteyenler bile sadece fotoğraf çektirmekle kaılıyor. Öyle ki daha önce 640 bin TL'ye satışı çıkan dairenin fiyatı 560 bin TL'ye kadar geriledi. 

1989'dan 2002'ye kadar kesintisiz yayınlanan dizi gönüllerde öyle taht kurdu ki, hâlâ sık sık anılır; bir gün yeniden izlemek için vakit aranır. İşte bu sadık kitle, bugünlerde en çok satılık konutu konuşuyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan ilana ilişkin yüzlerce yorum yapılıyor.

Türkiye nin en ünlü dairesi satılık!

Dönüşüm yaşı geldi

Bu ünlü apartman aslında diziden fazla yaş aldı. Bu kapsamda ilerleyen dönemde kentsel dönüşüme girmesi muhtemel olabilir. Dolayısıyla iç yapısı da oldukça eski olan konut henüz alıcı bulamadı. 

Satışa çıkaran emlak bürosu, bu masraflar sebbebiyle daha düşük fiyatlar teklif edildiğini dile getiriyor. Alıcı adayları ise genellikle bölgeyi bilenlerden meydana geliyor. Dışarıdan ise, ‘Sabri Bey’ ve ailesinin yaşadığı o meşhur balkonlu yüksek giriş dairenin balkonunun PVC kaplama ile kapatılması ilk göze çarpan ayrıntılaran. 

Diyarbakır Sur'da 700 bin TL'ye turistik villa satışı!


Geri Dön