24 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tren yolculuğunu sevenler için yeni bir çalışma başlatılıyor. Bakanlık, ülke genelinde yüksek hızlı tren güzergahlarında gar kütüphanelerini devreye sokacak. Buna göre, Konya’da ilk adım atıldı. Milliyet Gazetesi'nden Aykut Yılmaz'ın haberine göre; Konya Büyükşehir Belediyesi’nce restore edilen 9 numaralı Gar Evi’ni kütüphaneye çeviren bakanlık, tren yolculuğu esnasında vatandaşları kitapla buluşturmak için gün sayıyor.

Ülke genelinde yaygınlaşacak

Yüksek hızlı tren güzergâhında vatandaşların yolculuk yaptığı sırasında ve sonrasında ödünç aldıkları kitapları okumaları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk gar kütüphanesinden meydana gelen bakanlık, Konya’daki tarihi Gar Evi’ni Ramazan Bayramının ardından kitapseverleri bir araya getirecek. Konya’daki gardan kitap olan bir vatandaş, kitabı bakanlığa bağlı kütüphanelere teslim edebilecek. Bakanlık, gar kütüphanelerini ülke genelinde de yaygınlaştıracak.

Açılışlar başlıyor

Bakanlık Türkiye'de kütüphanelerin sayısını artırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mülkiyetinde yetersiz bir binada hizmet sunarken, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait beş katlı binaya taşınan Birecik İlçe Halk Kütüphanesi’nin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onarım ve tefriş işleri için gerekli ödeneklerin gönderildiği Kütahya Domaniç İlçe Halk Kütüphanesi de yine mayıs ayında ziyaretçilerin hizmetine açılacak. Denizli Sarayköy İlçe Halk Kütüphanesi’nin de bu ay içinde yapılandırılıp yeniden açılması hedefleniyor. Rize Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi’nin yapılandırılmasını tamamlayan bakanlık, onarımı için ödenek gönderdiği bu kütüphaneyi de yine bu ay hizmete açacak. Kars Arpaçay, Tunceli Pülümür ile Malatya Yazıhan İlçe Halk kütüphaneleri de bu ay açılacak kütüphaneler arasında bulunuyor.


Geri Dön