25 / 04 / 2024

Türkiye’nin ilk GES’li otogarı Diyarbakır'a!

Türkiye’nin ilk GES’li otogarı Diyarbakır'a!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan sistemle Güneş Enerji Santrali (GES) sayesinde hem otogarın enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de fazla ürettiği enerjiyi satarak gelir elde edecek proje hayata geçirilecek.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Belediye, tamamladığı GES Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attı.


Şehrin Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin otoparkında inşa edilen GES ile otogarın enerjisi buradan karşılanacak, ayrıca fazladan üretilen elektrik Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) satışı yapılacak.


Diyarbakır’ın güneş alanında zengin bir kent olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ramazan Savaş, Türkiye’nin ilk GES’li otogar projesini hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.


Savaş, "Yenilenebilir enerji konusunda özellikle güneş enerjisi için alternatif yerler arıyorduk. Yaptığımız çalışmaların ardından güneş enerji sistemini otogarda uygulamaya karar verdik. Otogardaki açık olan otoparkı güneş panelleri sayesinde kapalı otoparka dönüştü. Çok iyi bir proje hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.



Hürriyet


Geri Dön