28 / 03 / 2024

Türkiye'nin ilk santranç parkı Yalova'da açılıyor!

Türkiye'nin ilk santranç parkı Yalova'da açılıyor!

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) işbirliğiyle Yalova Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk satranç parkı açılacak.



Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) işbirliğiyle Yalova Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk satranç parkı açılacak. Ülke çapında ki ilk satranç parkı ise Yalova’da açılacak. Yalova’nın merkezinde bulunan Deprem Anıtı’nda alana kurulan Türkiye’nin ilk satranç parkının açılışı 11 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’da yapılacak.


Milliyet 

Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye'nin ilk santranç parkı Yalova'da açıldı. Yalova Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından açılan parka, ilk uluslararası ustası Nevzat Süer'in adı verildi.Törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ilk kez Yalova'da açılan satranç parkının diğer belediyelere de örnek olmasını ve 81 ilin tamamında bu parkların olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Federasyon olarak bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya ve daha nice hayatları güzelleştirmeye devam ediyoruz."dedi. Santranç parkı ile santranç sporunun çocuklarda ve gençlerde sevdirilmesi ve yaygınlaşması amaçlanıyor. 


Vahdet




Geri Dön