27 / 04 / 2024

Türkiye'yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

Türkiye'yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

Türkiye'de ortaya çıkan son dolandırıcılık yönteminin baş şüphelisinin kimliği deşifre oldu. Şahsın dolandırıcılık yaparken insanlar arasında inandırıcılığını artırmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çekilen fotoğrafını kullandığı ortaya çıktı.



KENDİSİNİ ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ OLARAK TANITTI

Türkiye'ye gelen Muhammed El Gabbani, kendisini Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıttı. Suriyelilere yardım  toplayan kuruluşların içine girdi. Bu kuruluşlar üzerinden bazı Arap ülkelerinden yardım parası toplamaya başladı. Toplanan bu paralarla Uluslararası Arees Üniversitesi'ni kurdu. İsmi ve binası olan bu üniversitenin tek bir öğrencisi bile yoktu. Adeta hayaletti. Üniversitenin kuruluş amacı, sahte diploma satmaktı.  

Türkiye yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

Türkiye'de özellikle Suriyelilerle ilgilenen kuruluşların bulunduğu semtlerde tanınmaya başladı.  

Muhammed El Gabbani'nin yükselişi ve gerçek yüzünün ortaya çıkışı İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt  ile tanışmasıyla başladı. 

Ali Kurt'a kendisini birçok kimseye tanıttığı gibi Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıtan Muhammed El Gabbani İslam ülkelerinin içinde yer alacağı bir uluslararası üniversiteler birliği  kurma projesinden bahsetti. Bu projeyi olumlu karşılayan Ali Kurt, Muhammed El Gabbani'yi İlahiyat hocası Prof. Dr. Bayram Altan'a yönlendirdi. 

Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Khayr Al Gabbani olarak kendisini insanlara takdim şahsın yaptıklarıyla ilgili Bayram Altan şu açıklamaları yaptı: 

Muhammed El Gabbani, benimle tanıştı. Kendisini Uluslararası Arees Üniversitesi Rektörü olarak tanıttı. Projeyi anlattı, ben de olumlu yaklaştım. Biz böyle bir birlik kurmaya karar verdik. Bu uluslararası birlikler, dernekler kanunundan farklıdır. Bakanlar kurulu kararı gerekir. Biz gerekli şartları sağladık, böyle bir birlik için kurucular kuruluna bir de  yabancı kişi gerekliydi; biz de bunu aldık.

Türkiye yi ayağa kaldıran dolandırıcının kimliği deşifre oldu

SAHTE DİPLOMAYA 10 BİN DOLAR FİYAT 

Kendisini birçok İslam ülkelerindeki üniversiteye Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı olarak tanıtan Muhammed El Gabbani Türkiye'de de akıl almaz bir dolandırıcılık sistemini kurmuş. Gabbani, birlik adına bastırdığı sahte kimliklerle, Uluslararası Arees Üniversitesi adına  hazırladığı sahte diplomaları 5 bin-10 bin dolar arasında bir fiyata satıp başta Sudan, Somali, Gana gibi ülkelerde binlerce insanı mağdur etti.

Bayram Altan Muhammed El Gabbani'nin dolandırıcı olduğunu nasıl fark ettiğini anlatmaya şöyle devam ediyor:

Ben buna 'Gelip senin üniversiteni göreceğim' dedim. Lübnan'a gittim, bu beni kendi üniversitesi dışında başka bir üniversiteye götürdü. 'Niye senin üniversitene gitmiyoruz' diye sorduğumda 'Benim üniversitem uzakta' cevabı ile karşılaştım.  Bir başka olay da 5- 6 yıl önce yaşandı.  Muhammed El Gabbani  Atatürk Havalimanı'nda sahte pasaportla yakalandı. Sabahın erken saatleri beni havalimanından polisler aradı. Ben de gittim, sahte pasaportla Türkiye'ye girmek istemiş, ben de polislere 'Gereken neyse, kanunlar neyi emrediyorsa onu yapın' dedim. Bu bir şekilde gerçek pasaportunu vererek yine Türkiye'ye girmeyi başardı. Bütün bu olaylar sonrası biz bunu birlikten ihraç ettik.

Muhammed El Gabbani'nin yaptığı dolandırıcılık  ortaya çıkınca 20 Ekim 2016 tarihinde Muhammed El Gabbani, birlik ismini kullanarak şirket kurması ve rektörüyüm dediği üniversitenin sahte olması nedeniyle Uluslararası Üniversiteler Birliği Kurucular Kurulu Kararı ile birlikten ihraç edildi. Olayın ortaya çıkmasından sonra Gabbani'nin kartını kullandığı gerçek Arees Üniversitesi, mahkemeye başvurarak Muhammed El Gabbani'nin bu isimi kullanmasını yasaklattırıp, para cezasına çarptırılmasını sağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön