23 / 04 / 2024

Türkler yılbaşı indirimleri için Avrupa'ya gidiyor!

Türkler yılbaşı indirimleri için Avrupa'ya gidiyor!

Alışveriş çılgını Türkler, Kara Cuma'dan sonra Noel indirimine göz dikti. Avrupa ve ABD'de yılbaşı öncesi başlayan % 70'e varan indirimler için turlar yapılıyor  



Alışverişte sınır tanımayan Türkler, Amerika'daki Kara Cuma turundan sonra şimdi de Noel indirimleri için sefere çıkıyor. Her ülkedeki indirim günlerini takip eden alışveriş çılgınları, yılbaşında rotayı Avrupa ve Amerika'ya çevirdi. Noel ve sonrası için mağazalarda yüzde 70'e varan indirimlerden yararlanmak isteyen Türkler'in yoğun talebi acentaları da şaşırtıyor. Fiyatları 399 eurodan başlayan turlar ile Paris, Milano, Londra ve New York gibi şehirlere giden Türkler, Prada, Versace, D&G gibi markaların ürünlerini yarı fiyatına alabiliyor. Avrupa'daki krizin indirim oranlarına yansıdığını söyleyen STH Turizm Genel Müdürü Tolga Özbabacan, çoğunluğu bayan olmak üzere grupların toplanıp kendilerine başvurduğunu belirtti.

399 EURODAN BAŞLIYOR
Avrupa'da özellikle Noel sonrası piyasanın durduğunu ve indirimlerin arttığını belirten Özbabacan, marka ürünlerin 10'da 1'i fiyatına alındığını ifade etti. En az 3 günlük alışveriş turlarının Avrupa'da 399 eurodan, ABD'de ise 899 eurodan başladığını ifade eden Özbabacan, "Bu fiyata uçak, otel ve transferler dahil. En çok indirim ABD'de oluyor. Bir sezonda sadece biz 500 kişi taşıyoruz" dedi. Noel için tüm acentaların toplam 5 bin kişiyi Avrupa ve ABD'ye götürdüğü belirtiliyor.

İNDİRİM ÇEKLERİ BEDAVA VERGİLER DE İADE...
Her yıl Aralık ayının 25'inde başlayarak Şubat ayının sonuna kadar süren Noel indirimi için yurt dışına çıkıp alışveriş yapanlar, dönerken havaalanlarında en az yüzde 10'luk vergi iadelerini de alıyor.
Bunun yanı sıra tüm mağazalardan indirim çeklerini toplayan acentalar, müşterilerine alışveriş öncesi fırsat kuponlarını dağıtıyor.

100 $ HEDİYE
STH Turizm Genel Müdürü Özbabacan, bu uygulamayla ilgili, şöyle konuştu: "Biz yıl boyunca bu indirim kuponlarını takip ediyoruz. Örneğin Prada'da 100 dolarlık alışveriş yapana 100 dolar da hediye ediliyor.
Bu tip kuponları müşterilerimize veriyoruz."
Takvim


Geri Dön