10 / 05 / 2024

Turkmall İstanbul'da 10 bin konutluk projeye başlıyor

Turkmall İstanbul'da 10 bin konutluk projeye başlıyor

Alışveriş merkezleri yatırımcısı Turkmall, İstanbul'da konut işine giriyor



İstanbul'un Avrupa yakasında orta ve üstü gelir grupları için üç projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Turkmall CEO'su Levent Eyüpoğlu, "1 milyon metrekarelik projede yaklaşık 10 bin daire olacak" dedi. Konut projesinde ortaklıklara sıcak baktıklarını, Aziz Torun'la ortaklık yapabileceklerini ifade eden Eyüboğlu ayrıca Ataşehir, Avcılar başta olmak üzere İstanbul'da dört AVM inşasına başlayacaklarını anlattı.

140 milyon dolar
İran'ın ilk AVM'sini yapacaklarını anlatan Eyüboğlu şöyle konuştu:
"Bu yüzde 20 sermeyeyle Tahran'da başlayacağımız bir proje. 140 milyon dolarlık yatırım olacak. Kiralanabilir alanıysa 20 bin metrekare. Bu yıl başlayacağımız projenin 2 yılda bitmesini bekliyoruz."
İran'da mağazacılığın çok gelişmediğini ve kiralama yerine satın almanın yaygın bir sistem olduğuna değinen Eyüboğlu, "Bu sistemi bizim bildiğimiz kiralamaya oturtacağız. Taklit ürün çok ama marka düşkünlüğü yoğun iyi bir pazar" dedi. Türkiye'den 10-15 markayı İran'a götüreceklerini anlatan Eyüboğlu İran'ın ardından Suriye içinde AVM çalışmalarına başlayacaklarını anlattı. Eyüboğlu, "Gürcistan, Çin gibi bölgelerdeki projelerinin yanı sıra Balkanlar ve Kuzey Afrika pazarlarına da sıcak bakıyoruz" dedi.
Süvari X-ray cihazında ötmeyen kemer üretti
Süvari Giyim beli genişleyen pantolon ve kolları ile yakası çıkabilen gömlek gibi inovatif çalışmalarına bir yenisini ekledi. Hava alanlarındaki güvenlik kontrolünde erkekler için sorun haline gelen kemer çıkarma derdine ürettiği X-ray'da ötmeyen kemerle son verdi. Süvari Giyim Genel Müdürü Ahmet Coşkun iki yıldır üzerindeki çalışıp lisansını aldıkları ürünün talep görmeye başladığını söyledi. Coşkun şöyle konuştu:
"Eylül ayında piyasaya vermeyi planladığımız kemerin üzerindeki demir aksam çok rahat çıkarılıp takılabilir bir formatta yapıldı. Bu şekilde görüntüsünden de bir şey kaybetmedi. Diğer inovatif ürünlerimizde olduğu gibi bu ürüne de yeni bir müşteri kitlesi bekliyoruz."
Beste Önkol/Milliyet


Geri Dön