19 / 04 / 2024

TURYAP 'ta en yüksek fiyat metrekare başına 2 bin dolar!

TURYAP 'ta en yüksek fiyat metrekare başına 2 bin dolar!

TURYAP bugün Ulaşım A.şž."ye ait İstanbul"un 22 metro istasyonunda 292 adet kiralanabilir alan için ihale düzenledi.Kurumsal müşterilerden en yüksek teklif metrekare başına 2 bin dolar olarak belirlendi...



TURYAP bugün Ulaşım A.şž."ye ait İstanbul"un 22 metro istasyonunda 292 adet kiralanabilir alan için ihale düzenledi. İhalede 101 tanesi için bankalardan ATM teklifi geldi. Bu noktalarda metrekare fiyatları 2 bin dolara yükseldi. Bankalarda dahil olmak üzere toplam 34 firma teklif sundu.  

Bireysel olarak da 31 adet teklif alındı. Bireysel teklifleri yapanların 25- 35 yaş grubu arası genç girişimciler olması gözlerden kaçmadı. Bireysel olarak yer kiralamak isteyen girişimcilerin geneli Noname (markasız) kendi hizmetleri için kiraladıklarını belirttiler.  

Teklifte bulunanların geneli kozmetik ve gıda şirketleriydi. Toplam 292 adet kiralanabilir alandan 166 tanesi için teklif yapıldı. TURYAP"la bağlantısı olan Rimeks Eksen Gayrimenkul Pazarlama Limited şžirketi Taksim"deki metroyu kiralamak istediğini belirtti ve kapalı zarf usulü teklifte bulundu. Ünlü markalardan Turkcell ve Avea, ünlü kahvecilerden Starbucks, Gloria Jeans Coffe, Kahve Dünyası ve Cafe Nero teklif verdi. Unlu mamülcülerden Karafırın, Karatren, Hacı Sayıt, Komşu Fırın ve Mado teklif verdi. En ilginci de kozmetik firmalarının ilgisiydi. Kozmetik firmaları 363 metrekarelik alan istediler. Bunlardan biri de Watson"dı¦ kozmetik firmaları 600 bin dolar teklifte bulundular.  

En yüksek ve en düşük teklifler

Kurumsal müşterilerden en yüksek teklif metrekare başına 2 bin dolar olarak belirlendi. En düşük teklif ise metrekare başına bin dolar olarak belirlendi.  

İhalede en ilginç tekliflerden biri ödeme noktası kurmak isteyenlerden geldi. Ödeme noktaları 22 istasyonda yarımşar metrekarelik alan talep etti ve  400 dolar teklifte bulundu.

Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Bankalar metro için yarıştı, Hacısayid 900 bin dolar verdi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi"nin tramvay, metro, hafif   metro, füniküler ve teleferik hatlarının işletmeciliğini yapan şirketi İstanbul Ulaşım A.şž. 22 metro istasyonundaki ticari alanlarının kiralanması için dün ihale yapıldı. TURYAP tarafından tekliflerin toplandığı ihalede, yarım metrekarelik bile alan isteyen firmalar olurken, gıda, bankacılık, kozmetik, kafeterya ve gsm operatörleri tekliflerini sundu. 22 metro istasyonunda toplam 363 metrekarelik alan kiralamak isteyen kozmetik firması Flormar, bu alanlar için 600 bin lira önerdi. Buna göre firma metrekare başına 1652 lira önermiş oldu. Hacısayid ise bir alt markası için 12 noktada toplam 900 bin dolarlık teklif sundu. Ulaşım A.şž. toplanan bu teklifleri değerlendirecek ve Kurban Bayramı"ndan sonra alanların kime kiralandığını açıklayacak.

Girişimciler talep gösterdi

Dün düzenlenen ihalede, 292 adet kiralanabilir alan için teklifler toplandı. Gelen tekliflerin 101 tanesi bankaların ATM talepleri için olurken, burada fiyat 2 bin doları buldu. Toplamda 34 adet kurumsal firma teklif verirken, 31 adet bireysel başvuru yapıldı. Böylece 292 adet kiralanabilir alanın 166 tanesi için teklif alınmış oldu. Metrekare fiyatı 300 dolardan başlayan ihalede, bankaların ATM alanları için ver tekliflerde bu fiyat 2 bin dolara kadar yükseldi. Bireysel olarak teklif veren markasız işletmeler için oluşturulacak 3T Peron"a da en çok teklif 25-30 yaş arasındaki girişimcilerden geldi.

Yarım metrekare istedi

İhalede en az 1 metrekarelik alanlar satışa çıkarken, bundan daha küçük yer talep edenler de oldu. 22 istasyonda faturalara yönelik Ödeme noktası oluşturmak isteyen bir firma, yarım metrekarelik alanlar istedi. Remax firması ise, Taksim Metrosu için teklif sundu. İhalede diğer alanlar için teklif veren kuruluşlardan bazıları ise Turkcell, Avea, Starbucks, Komşufırın, Karafırın, KaraTren, Kahve Dünyası gibi kuruluşlar oldu.
Hürriyet/Meltem KARA


˜Metro"karesi 2 bin dolar!

Turkcell"den Ikea"ya, Starbucks"tan Watsons"a pek çok marka, kiralamak için birbiriyle yarıştı

TURYAP"ın İstanbul"da Taksim, Osmanbey, Mecidiyeköy, Ataköy gibi 22 farklı bölgede yer alan metro istasyonlarındaki ticari alanları 4 yıllığına kiraya vermek için dün düzenlediği ihalede Turkcell"den Ikea"ya, Starbucks"tan Watsons"a pek çok marka, 166 adet ticari alanı kiralamak için birbiriyle yarıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı olarak mevcut tramvay, metro, hafif metro, füniküler ile teleferik hatlarının işletmeciliğini yapan İstanbul Ulaşım A.şž"nin TURYAP işbirliğiyle dün düzenlediği ve İstanbul"da Taksim, Osmanbey, Mecidiyeköy, Levent, Bakırköy ve Ataköy"ün de bulunduğu 22 farklı bölgedeki metro istasyonlarındaki ticari alanları 4 yıllığına kiraya vermek üzere açtığı ihale, dev markaların yer kapma yarışına sahne oldu.

22 istasyonda 292 adet, toplam 2 bin 50 metrekarelik kiralanabilir alanın ihaleye çıkarıldığını, 166 adet ticari alana talep geldiğini açıklayan TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, œBunun 101"ine bankalar ATM"leri için teklif verirken, 34"üne kurumsal, 31"ine ise bireysel müşterilerden teklif geldi. Kurumsal müşteriler arasında İş Bankası, Yapı Kredi bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası"nın aralarında bulunduğu 8 büyük banka, Gloria Jeans, Starbucks, Cafe Nero, Kahve Dünyası gibi kahve zincirleri bulunuyor. Ayrıca Turkcell, Vodafone, Avea, Hacı Sayid, Ikea, Watsons, Flormar, Karatren, Karafırın, Komşufırın gibi kozmetik, unlu mamüller ve telekomünikasyon firmaları da var dedi.

Firmalar zincir kuruyor

İhalede bu ticari alanlar için teklif edilen aylık metrekare kiraları, bireysel başvurularda 400 dolardan, kurumsal markalı firmalarda ise 1.000 dolardan başladı.

Rakamlar bankaların ATM"lerini kuracağı 1 metrekarelik alanlar için de 2 bin dolara kadar yükseldi. Bu tablo ise, aylık ortalama kirası 238 dolar olan Bağdat Caddesi"ni en az 5"e katlayarak İstanbul"un altının üstünden gerçekten de daha değerli hale geldiğini ortaya çıkardı.

Sadece ünlü markaların değil markasız kiracı adaylarının da istasyonlarda yer alacağını hatırlatan Soner, gıda ve kozmetik alanında markasız firmaların ihaleye katılım gösterdiğini belirterek, œ31 ticari alan da bireysel yatırımcılar tarafından bu şekilde aylık metrekaresi 400 dolardan kiralanmak istendi dedi. Markaların istasyonlarda zincir kurmak istediğini vurgulayan Soner, Remax"in Taksim Metro"sunda 17 metrekare yer için teklif verdiğini kaydederek, œHacı Sayid 12 nokta için 900 bin dolarlık, Flormar, 363 metrekare yer için 600 bin dolarlık teklif verdi. Yarım metrekarelik yerlerle ilgilenenler bile var.

Fatura ödeme noktaları, 22 istasyonda yarım metrekare alanları aylık 200 dolardan kiralamak istedi diye konuştu.

Ulaşım A.şž. teklifleri bayram sonrası onaylayacak

Profilo AVM tiyatro salonunda yapılan ihalede alınan tekliflerin sonuçlarını Kurban Bayramı sonrası Ulaşım A.şž onaylayacak. Minimum 1 ile maksimum 4 yıl arasında kiralanacak alanların en önemli özelliklerinden biri kiracıların mevsimsel değişikliklerden etkilenmeden alanlarını yaz-kış kullanabilmesi. İhaleye konu olan istasyonlar; Kabataş, Taksim, Osmanbey, şžişli-Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4 Levent, Aksaray, Emniyet, Ulubatlı-Topkapı, Bayrampaşa, Sağmalcılar, Kocatepe-Terazidere, Davutpaşa YTU, Merter, Zeytinburnu, Bakırköy-İncirli, Ataköy-şžirinevler, Yenibosna DTM İstanbul Fuar Merkezi, Havalimanı olarak belirtiliyor.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön