18 / 04 / 2024

Tutsat kredilerine bahar bereketi geldi

Tutsat kredilerine bahar bereketi geldi

İngiltere'de tutsat sektörü bahar aylarıyla birlikte hareketlendi, onaylanan tutsat kredilerinin oranını geçen nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 16 oranında arttı

 



Emlak sektöründe uzun süren bir durgunluk yaşanan İngiltere'de sektörün bahar aylarıyla birlikte hareketlendiği, onaylanan tutsat kredilerinin oranının geçen nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 16 oranında artış gösterdiği açıklandı. Tutsat Sağlayıcıları Konseyi (CML) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada onaylanan tutsat kredisi oranının bir önceki yıla oranla ise hala çok düşük olduğu, bir önceki yılın aynı ayında onaylanan tutsat kredisi sayısının yüzde 28 daha yüksek gerçekleştiği belirtildi. Uzmanlar söz konusu artışı, emlak sektöründe bir ''bahar bereketi'' başladığı biçiminde yorumluyor.

Ancak emlak sektörüne alıcı olarak ilk kez girecek olanların alacakları evin fiyatının yüzde 25'i kadarını peşin olarak yatırması zorunluluğunun sektördeki gerçek bir hareketliliğin önünde engel teşkil ettiği belirtiliyor. Bilindiği gibi İngiltere'de kriz öncesinde tutsat sağlayıcısı olan banka ve finans kuruluşları müşterilerine satın alacakları evin yüzde 95'ine kadar varan krediler veriyordu.
Sabah Emlak


Geri Dön