26 / 04 / 2024

Tuzambarı'na mimarlık ödülü

Tuzambarı'na mimarlık ödülü

Medina Turgul DDB Reklam Ajansı için tasarlanan 'Tuzambarı' yenilendi



Yapıyı restore eden Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi, bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasında YAPI DALI Koruma-Yaşatma Başarı Ödülü'nü kazandı

Mimar Sinan anısına iki yılda bir gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, TMMOB Mimarlar Odası tarafından 1988 yılından beri gerçekleştiriliyor.
Yarışmada ödül kazanan İstanbul - Kasımpaşa'daki Tuzambarı 1993 yılında kurulan Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi'nin gerçekleştirdiği en sıradışı projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Geçmiş yıllarda bir çok reklam ajansına hayat veren mimarlık ofisi, bu kez tarihi bir ambarı çarpıcı bir çalışma ortamına dönüştürmeyi başarmıştı.
Projede Osmanlı döneminde barut fabrikası, Cumhuriyet döneminde de tütün deposu olarak kullanlan yapının tarihi taş dokusu korunarak 160 kişinin çalıştığı bir alan yaratıldı. Restorasyon kapsamında Tuzambarı'na zarar vermeden 170 yıllık kirişi ortadan kaldırmak için Erginoğlu & Çalışlar yaratıcılığın kimyasal çözümler yaratma alanına kadar taşıdı. Dört ayrı galeriden oluşan yapı içinde iletişimin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için galeriler çelik köprülerle birbirine bağlandı. Tüm bu çalışmalar yoğun bir zaman baskısı altında toplam yedi aylık bir süreçte gerçekleştirildi.
Milliyet Cadde


Geri Dön