25 / 04 / 2024

Tuzla Belediyesi, 112 servisine yeni istasyon açtı!

Tuzla Belediyesi, 112 servisine yeni istasyon açtı!

Tuzla Belediyesi, Aydıntepe Semt Konağı yanındaki belediyeye ait birimi, tadilattan geçirerek 112 Acil Yardım hizmetlerinde kullanılmak üzere sağlık grup başkanlığı hizmetine sundu



Daha önce Yayla Mahallesi'ndeki sağlık grup başkanlığı binasında hizmet veren 112 ekiplerinden biri bu birime taşındı. Böylece, acil vakalara daha hızlı ulaşım imkanı sağlandı. Tuzla geneline hizmet veren 112 servisinin istasyon sayısı yeni birimin hizmete girmesiyle 3'e çıkmış oldu. 112 Acil Yardım ekiplerine tahsis edilen yeni birimin hizmete girmesiyle, özellikle E-5 üzerindeki vakalara en hızlı şekilde müdahale edilebilecek. Günde 8-15 arası vakaya müdahale eden Aydıntepe istasyonundaki 112 ekiplerinin, Aydınlı ve Orhanlı gibi merkeze uzak mahallelerindeki vakalara yetişme süreleri de yarı yarıya kısaldı. 112 Aydıntepe istasyonunda 6 paramedik hekim, 8 ATT (acil tıbbİ teknisyen) ve 4 şoför hizmet veriyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. şžadi Yazıcı, ilçenin yapılan yatırımlarla sağlık hizmetlerine erişim konusunda İstanbul'un en rahat ilçeleri arasında olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, 'Göreve geldiğimizden beri eğitim ve sağlık hizmetleri hep önceliğimiz oldu' dedi.
Zaman


Geri Dön