28 / 03 / 2024

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.



Kamp Armen’in yaklaşık 1000 metrekare alan üzerinde, bir bölümü yıkık halde bulunan eski kamp binası tamamen yıkıldı. 2015'te Ermeni cemaatine iade edilen Kamp Armen'in mülkiyetini elinde bulunduran Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Kirkor Ağabaloğlu, "Kamp Armen'in iade edilen bölümünde ilk çalışmalar başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın talimatıyla zabıta yıkım ekipleri tarafından ricalarımız doğrultusunda yıkım işlemi gerçekleşti" dedi. 


Yıkılan alandaki molozların da birkaç gün içinde temizleneceğini aktaran Ağabaloğlu, "Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000 plan, Tuzla Belediyesi tarafından da 1/1000'lik planların onaylanmasının ardından, proje çalışmaları tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Her iki belediyeye de desteklerinden dolayı minnettarız. Bu destekler, iyi bir eser ortaya çıkarmamız konusunda bizi cesaretlendirmektedir" diye konuştu. 


YETİMHANE ÖZELLİĞİ KORUNACAK

Kamp Armen'in yetimhane özelliğini yitirmeden hizmet vermesinin planlandığını vurgulayan Kirkor Ağabaloğlu, kampın bir bölümünün henüz kendilerine iade edilmediğini söyledi. Ağabaloğlu, "İnanıyoruz ki başlangıçta verilen söz doğrultusunda geri kalan kısmın iadesi de gerçekleşecektir. Kamp Armen çok güzel bir kültürel tesis olarak hizmet verecek. Hepimizin yüreğinde yara olan Hrant Dink'in anısı da orada yaşatılacak" dedi. 




Hürriyet 


Geri Dön