19 / 04 / 2024

Tuzla Viaport Marin Nisan 2015'te tamamlanacak!

Tuzla Viaport Marin Nisan 2015'te tamamlanacak!

VIA Properties tarafından Tuzla’da deniz üzerine inşa edilecek marina 2015’te tamamlanacak. 650 milyon liralık yatırımla hayata geçecek proje 750 yat kapasiteli olacak. Projede 5 yıldızlı otel, oyun alanları ve ticari birimler de bulunacak...




VIA Properties tarafından Tuzla’da deniz üzerine inşa edilecek marina 2015’te tamamlanacak.


650 milyon liralık yatırımla hayata geçecek proje 750 yat kapasiteli olacak. Projede 5 yıldızlı otel, oyun alanları ve ticari birimler de bulunacak.


TUZLA Belediyesi tarafından yaptırılacak marinanın ihalesini 120 milyon 750 bin liralık teklifle kazanan Via Properties çalışmalarını hızlandırdı.  



Tuzla Viaport Marin Nisan 2015 te tamamlanacak!



Şirket, 29.5 yıl işleteceği ‘Viaport Marin’ adlı projesini Nisan 2015’te hizmete açmayı planlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla Tuzla’da, denizin üzerinde inşa edilen projede 5 çıpalı marina konsepti uygulanacak. 650 milyon liralık yatırım yapılacak projede 750 yat kapasiteli marina, 150 bin metrekare yeşil alan, ticari birimler ve balıkçı barınakları yer alacak. 

iaport Marin ile turizme de katkı sağlayacaklarını söyleyen Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Projeyi yurtdışı örnekleri ile kıyaslayan Bayraktar, yurtdışı projelerde bu tarz yapıların o projede mülk sahibi olanlara özel olduğunu, Tuzla projesinin ise tüm halka açık olduğunu dile getirdi. Viaport Marin projesine, Marmaray, hızlı tren ve havaray ile ulaşımın sağlanacağını ifade eden Bayraktar, 6 ay önce çalışmalarına başlanan proje için 700 kişi istihdam edildiğini, bu rakamın ilerleyen süreçte 2 bini bulacağını dile getirdi.


HER İLÇEYE BİR TEMA


İstanbul’un iddialı bir kent olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, her ilçeye bir tema vermek istediklerini dile getirerek 10 yılda İstanbul’a 60 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl ise 8.5 milyar yatırım bütçesi belirlediklerini belirtti.



Hürriyet


Geri Dön