26 / 04 / 2024

Tuzla'da doğalgaz patladı, evin içi dışına çıktı!

Tuzla'da doğalgaz patladı, evin içi dışına çıktı!

İstanbul Tuzla’da 3 katlı bir apartmanın 2’nci katında dün sabah erken saatlerde patlama meydana geldi. Ev sakinlerinin uykuda olduğu sırada yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı.



Hasan Ören, eşi ve çocuklarının uykuda olduğu sırada yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı. İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) ekipleri doğalgazı keserken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Vücudunda yanıklar oluşan 2’si çocuk 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Evin önündeki bir otomobil de patlamadan zarar gördü.


MUTFAKTAKİ OCAKTAN


Olayın ardından İGDAŞ yetkililerinin ilk incelemesinde evdeki doğalgaz tesisatında projeye aykırı bir durum olmadığı ancak mutfaktaki ocağın bir gözünün açık olduğunu belirledi. Yetkililer, ocaktan sızan gazın kıvılcım etkisiyle patlamaya yol açtığı kanaatine vardıklarını bildirdi. Patlamanın kesin sebebi, soruşturma sonucu netlik kazanacak.


KORKULUK BALKONA SAPLANDI


NECDET Aydın, “Yatıyorduk. Öyle bir patlama oldu ki deprem olduğunu zannettik. Orta katta patlama oldu. Yangın çıktı. Hortumla söndürmeye çalıştım” dedi. Başka bir kişi de balkondaki demir korkulukların yerlerinden çıkıp karşı binanın duvarına saplandığını söyledi.


Hürriyet




Geri Dön