23 / 04 / 2024

Tuzla'da yapılan Binali Yıldırım İlokulu ve Anaokulu açılıyor!

Tuzla'da yapılan Binali Yıldırım İlokulu ve Anaokulu açılıyor!

Tuzla'da Binali Yıldırım'ın çocukları Bahar Büşra Köylübay, Bülent Yıldırım ve Erkam Yıldırım tarafından yaptırılan Binali Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu, 3 şubatta açılıyor...



Son Başbakan Binali Yıldırım’ın çocukları Bahar Büşra Köylübay, Bülent Yıldırım ve Erkam Yıldırım tarafından İstanbul Tuzla’da yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Binali Yıldırım İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerle buluşuyor. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, resmi açılışı ikinci yarıyılın başlangıcı 3 Şubat'ta yapılacak okulda toplam 28 derslik yer alıyor. 

Toplam 10 bin 500 metrekare alana kurulan okulda 4 derslik anaokulu, 24 derslik de ilkokul öğrencilerine eğitim sunacak. Okulda, çocuklar için hem kapalı spor salonu hem de ayrı olarak beden eğitimi salonu bulunuyor. Aynı zamanda okulun teknolojik alt yapısı ve atölyeleri öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanı sunacak. Okulda, robotik, teknoloji ve bilim  sanat atölyeleri dikkat çekerken bu atölyelerde 3D yazıcı, diz üstü bilgisayarlar ve farklı eğitim setleri yer alıyor. Öğrenciler için özel olarak hazırlanan teknoloji sınıfı’nda ise mekanik, bilgisayar, elektronik bilimleri ve kontrol alanlarında eğitim verilirken çocuklar temel mühendislik kavramlarını uygulamalı olarak öğrenecekler. 

 

 


Geri Dön