19 / 04 / 2024

Tuzlalılara imar müjdesi verildi!

 Tuzlalılara imar müjdesi verildi!

Bölge ile ilgili planların askıya çıkarıldığını duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Hazırlıklarınızı yapın, 1,5 ay sonra inşaat yapabilirsiniz." diye konuştu...



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi Giresun Mevkii'nde yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırıldığını söyledi. Bölge ile ilgili planların askıya çıkarıldığını duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Hazırlıklarınızı yapın, 1,5 ay sonra inşaat yapabilirsiniz." dedi.

Aydınlı Mahallesi Giresun Mevkii'nde 2005 yılında Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanıp onaylanan planların bölgede oluşturduğu mağduriyet ortadan kaldırıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırmak için yaptığı girişimler olumlu sonuçlandı.

Bölge sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yazıcı, planlama sürecini şu şekilde açıkladı: "Göreve başladığım günden beri bu sorunun çözümü için çalışıyoruz.
Daha önce Toplu Konut İdaresi tarafından onaylı imar planlarının değiştirilmesine izin verilmiyordu.

Yaptığımız yazışmalar ve sık sık Ankara'yı aşındıran ziyaretlerimiz neticesinde. Toplu Konut İdaresi yetkiyi devrederek plan yapma yetkisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde okluğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz, yazışmalarımız ve takibimiz neticesinde 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği bu alanda plan yapma yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığfnda olduğu ifade edildi. Yıllardır süregelen, mahallede bir çok aileyi ilgilendiren bu konu, Toplu Konut İdaresi Eski Başkanı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla çözüme kavuşturuldu. Giresun Mevkisi'nin bakanlıkça onaylanan 1/1000'lik imar planları. 1 ay süreyle belediyemizde askıda kalacak ve isteyen vatandaşımız detaylı bilgiyi belediyemizden alabilir."

Tünaydın

Geri Dön