24 / 04 / 2024

Üçüncü havalimanı Silivri'ye

Üçüncü havalimanı Silivri'ye

İstanbul Büyükşehir belediye meclis toplantısında İstanbul'un 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.



Planda, İstanbul'a 3. havalimanının Silivri'de yapılması öngörülüyor

Kentin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının görüşüldüğü belediye meclisi toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar, İstanbul'un çevre düzeni planının belediye meclisinden geçmiş bir plan olduğunu söyledi.
Akar, "İstanbul'un bu plana gereksinimi vardı. İstanbul'un bir plan anayasasının olması gerekiyordu. Uzun uzun çalışmalarla İstanbul'un 1/100.000'lik çevre düzeni planına sahip olması konusuna meclis gerekli titizliliği gösterdi" dedi.
Planın 3.5 yıldır meclisin gündeminde olduğunu kaydeden Akar, "Böylesi bir planın İstanbul'da faaliyet gösteren siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin en üst düzeyinden mutabakatını sağlayacak bir çalışmanın ürünü olmasında yarar var" diye konuştu.

`İstanbul'un planı'
Daha sonra söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da, seçime bir ay kala İstanbul'un anayasası denilebilecek bir planın aceleyle verilmiş bir karar olduğunu, bu nedenle meclisten geçirilmesini etik bulmadığını söyledi.
Planda, Silivri'de 3. bir havalimanının öngörüldüğünü hâlbuki 25 kilometre ileride Avrupa standartlarında Çorlu Havalimanı'nın bulunduğunu ifade eden Sağ, çünkü buranın 1. derece korunması gereken tarım alanı olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, İstanbul'un 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Milliyet

Geri Dön