29 / 03 / 2024

Ucuz konut satışı başlıyor! TOKİ 24 ilde harekete geçti

Ucuz konut satışı başlıyor! TOKİ 24 ilde harekete geçti

TOKİ, ihtiyacı olan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu amaçla yaklaşık 24 ilde harekete geçti. İşte o detaylar!



24 İLDE BAŞLAYAN TOKİ PROJESİ NEDİR?

Konut satın almak isteyenler, yakından takip ettiği Toplu Konut İdaresi yeni daire satışlarına ilişkin duyuruları merakla takip ediyor. TOKİ'nin internet sayfasında yer alan ilanlara bakıldığında ise 24 ilde 420 bin TL bandından başlayan fiyatlarla yüzde 10, 15 ve 20 peşinat imkanları ile konut satışlarının yapıldığı açıklandı.

Toplu Konut İdaresi'nin internet sayfasında yer alan "Satış ve Duyurular" bölümünde yeni daire satışları duyuruldu. Kurumun resmi internet sitesinde bulunan bilgiye göre, son olarak 24 ilde sıfır daire satışına başlandı. Toplamda 24 ilde 420 bin TL bandından başlayan fiyatlarla yüzde 10, 15 ve 20 peşinat seçenekleriyle konut satışları yapılıyor. Diğer yandan daire satış fiyatı ve satış alternatifleri de kapsamlı bir şekilde listede belirtildi.

TOKİ HANGİ İLLERDE KONUT SATIŞI YAPACAK?

TOKİ, Aksaray, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İzmir, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van'da daire satışlarına devam ediyor.

Akşam'da yer alan habere göre başvuru için gerekli şartlar ve evraklar şunlardır; Başvuru sahipleri Kimlik Fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi" almalıdır. Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan bir sağlık heyet raporu olmalıdır.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı bulunmaktadır, ama bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenir. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır. Emeklilere konut sayısının %25'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura yolu ile belirlenecek.  

160 KW altı elektrikli araçlar var mı? 160 KW altı elektrikli araçlar hangileridir?

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?


Geri Dön