28 / 03 / 2024

Çeşme'den yazlık isteyenlere 6 farklı seçenek!

Çeşme'den yazlık isteyenlere 6 farklı seçenek!

Gidecek yer arayanlar için 6 farklı Çeşme projesi tatilcileri bekliyor



İzmir’in batısında yer alan Çeşme, hiç kuşkusuz yaz aylarının en rağbet gören gözde tatil bölgesi… Peki bu güzel bölgede emlak sektörü ne durumda? Konut projelerinde fiyatlar nasıl?  Bu hafta Çeşme’yi mercek altına aldık…

İzmir'in 1950'lerden sonra hızla ünlenen Çeşme ilçesi, nefis denizi, kumsalları, rüzgarı, doğası, denizin içinden bile fışkıran termal imkanı ile Batı Anadolu sahillerinin gerçek bir pırlantası konumunda. Bu güzel tatil beldesi olana Çeşme’nin gelişimi 1990 yıllarda otoyolun devreye girmesiyle hızlandı. Hızlanan yaşam, Çeşme’yı çok etkiledi ve son yıllarda ciddi projeler gerçekleşmeye başladı. Gelişime çok açık bir bölge olan Çeşme,  aynı zamanda yatırımcı için çok cazip potansiyel barındırıyor.

Arsa fiyatlarında ciddi artış yaşanıyor
Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, Çeşme’de yeni konut projelerine yoğun talep olduğunu belirtiyor ve “Sıfır yazlık projeler özellikle büyük şehirden bunalmış İstanbullular için tam bir cazibe noktası” diyor.  Veryeri, bölgede son 10 yılda özellikle arsa fiyatlarının ciddi anlamda artış gösterdiğini “10 yıl önce 20 bin TL olan arsalar bugün 250- 350 bin TL aralığına oturdu” örneği ile özetliyor.

Alpan Veryeri, “İzmirli’nin Çesme gibi bir yere sahip olması çok büyük bir avantaj. Aynı zamanda otoyola, havaalanına yakınlık, İstanbullunun özellikle Alaçatı’ya ilgi göstermesi, Çeşme, Alaçatı, Dalyan gibi marinaların olması ve buralardan Ege adalarına kolay ulaşım bölgeyi cazip kılıyor” diyor. Akdeniz tatil beldesi olan Çeşme, bu yıl Çeşme IC. Marina’nın da açılmasıyla dünya standartlarına ulaştı hiç kuşkusuz…

Villaların konumu değerlerini beliriliyor
Çeşme’de ikinci el konutların fiyatları da hayli iddialı… Konuyla ilgili bilgi veren Re/Max Trio Gayrimenkul Danışmanı Demir Atilla, “2. el konutlarda fiyatlar dubleks bakımlı villalarda 300 bin TL’den başlayıp 3 milyon Euro’luk lüks malikanelere kadar ulaşıyor. Sıfır villalar ile aynı özellik ve konumdaki 2. el villalar arasında yüzde 20’den fazla fark olmuyor. Çeşme’de villanın yeni olmasından daha çok villanın konumu değeri belirliyor.” diyor.
 “İnsanlar sadece bir villa değil, bu villada geçireceği bir hayatı ve bu yaşam standardını satın alıyor” diyen Atilla, sıfı evlerin her zaman daha ilgi çektiğinin altını çiziyor.
Çeşme’de konutların değeri son yıllarda neredeyse 3 misli artmış durumda. Bölgede son 10 yılda müthiş bir yapılaşma söz konusu. Çeşme’deki yeşil alanların neredeyse tamamı insanların villalarına diktikleri ağaçlardan oluşuyor.

İlgiye cevap verilmeli
SIT dereceleri yeniden düzenlenen, turizm koruma gelişim alanı olarak ilan edilen ve yatırımı yapmak için Bahreyn, İrlanda ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu altı ülkeden yatırımcıların araştırma yaptığı Çeşme’de yatak kapasitesinin hızla yükselmesi gerekiyor. Söz konusu yatırımlar gerçekleştiğinde 19 bin olan yatak sayısı ilk etapta 40 bin, 10 yıllık süreçte 70 bine çıkacak. 

Yatak sayısının artmasını Çeşme’nin doğal güzelliğin kaybedilmesi olarak yorumlayanlar global turizm açısından konuya bakmadıkları için hataya düşüyor. Çünkü tur operatörlerinin Çeşemeyi’yi destinasyona alabilmesi için öncelikle yatak kapasitesinin artması gerekiyor. Kimse Çesme'nin Bodrum'a ya da Antalya'ya benzemesini istemezken bunun gerektirdiği fedakarlıklara katlanmıyor. Çünkü Çeşmeliler hem kış nüfusunun artmasını, hem de doğal güzelliğin bozulmamasını istiyor.

Kış nüfusu yükselmeli
Çeşme dışarıdan göründüğü gibi güllük gülistanlık değil. Kendilerine göre bir takım sorunları var. Bu sorunlar tüm tatil beldelerinde mevcut aslında. Kışın nüfus azaldığı için yapılan planlamalar yazın ihtiyaca cevap vermiyor. Yerel yönetim kendi bütçesi ve nüfusuna göre planlama yaparken yaz aylarında hizmetler aksıyor. Bunun bir yolu nüfusun artırılması. Kışın 32 bin 400’lere kadar düşen nüfus, yaz aylarında yüz binlere çıkıyor. Bu konuda nüfusun artırılması için yatırım yapılması ve turizme ağırlık verilerek yılda üç aya sıkışmayan bir ekonomik potansiyele sahip olması gerekiyor. Eğer gerçekleşmesi gereken yatırımlar gerçekleşmezse Çeşme'nin yakın gelecekteki Çeşme, uzun vadede kimseyi mutlu etmez.

Sakız adasına 8 mil uzaklıkta
Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Çeşme İzmir'in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir. 15 km. kuzeyindeki İon kenti Erythrai' nin limanı olan Çeşme'nin doğusunda, Kalemburnunda İ.Ö.1000 yıllarında küçük bir yerleşim alanı olduğu bilinmektedir. Çeşme-Ildırı köyünde ortaya çıkarılan Erythrai Antik Kenti ile Çeşme kentinde Osmanlı Döneminden kalan Kale, Kervansaray, çok sayıda çeşme ve tarihi kent dokusundaki sivil mimarlık örnekleri yörenin arkeolojik ve tarihi kaynaklarını oluşturan yapıtlardır.

 

1- Dalyan Residence- Atersan İnşaat
Fiyatı: 185 bin dolar- 600 bin dolar
Çeşme'de hemen teslim yazlık sahibi olmak isteyenler için ideal bir proje olan Dalyan Residence, 27 konutluk butik bir proje. Satışta son 8 konutun kaldığı yazlık proje, ülke içinde ve ülke dışından birçok havayolu bağlantısı olan havaalanına otoyol bağlantısı ile 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
6 bin metrekare arsa üzerine kurulu projede alanları 76, 100 ve 150 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 185 bin dolardan başlayarak 600 bin dolara kadar çıkıyor. 1+1'ler 185 bin dolar ile 240 bin dolar arasında; 2+1'ler ise 350 bin dolar ile 550 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Dalyan Residence'ta konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor. Atersan İnşaat tarafından hayata geçirilen yazlık projede yaklaşık 2 yıldır yaşam devam ediyor.
Dalyan Residence'ta resepsiyon servisi, restoranda ve dairelerde yiyecek ve içecek servisi, yıkama, ütü ve kuru temizleme servisi, uydu ve kablolu televizyon sistemi, ortak kullanım alanlarının temizlenmesi, teknik ve onarım servisi, istenildiğinde dairenin kiralanması hizmeti, kesintisiz güvenlik hizmeti, ortak yerlerin bitkilendirilmesi, ışıklandırılması ve bakımları, tüm otomasyon sistemlerinin işletilmesi ve bakımı gibi hizmetler mevcut.
Dalyan Residence, fitness centerda Ege'nin maviliklerini seyrederek profesyonel kondisyon aletleri ile spor yapma olanağı sağlanıyor. Termal havuz bölümünde bulunan sauna ve dinlenme alanları rezidans sakinlerinin yaşamlarına sağlık katıyor.
www.dalyanresidence.com
0232 724 80 00

2- Kaynaklar Konakları-  Sem Mühendislik
Fiyatı: 800 bin TL- 2 milyon 50 bin TL
Aydın- Çeşme otoyolu kesişim noktasında, Kaynaklar Köyü’nde inşa edilen Kaynaklar Konakları, Sem Mühendislik tarafından hayata geçiriliyor. Proje, Konak’a 15, Bornova’ya 12, Balçova’ya ise 16 kilometre mesafede yer alıyor.
230 bin metrekare arza üzerinde 135 adet villadan meydana gelen projenin inşaatı 2007 yılında başladı.  Alanları 320 ile 630 metrekare arasında değişen villalar 800 bin TL'den başlayarak 2 milyon 50 bin TL'ye kadar yükselen fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 50 peşinatla satılan, Fortis, Garanti ve Finansbank'tan konut kredisi kullanılabilen konutlarda yaşam Haziran 2010'da başlayacak. Projede taksitler 20 bin TL’den başlıyor.
Çam ormanlarının kıyısında doğal güzelliklerle çevrili Kaynaklar Konakları, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıyla sürdürülebilir bir yaşam hedefini gerçeğe dönüştürüyor.
Gerçek anlamda akıllı bir ev sistemi öneren projedeki tüm yenilenebilir enerji cihazları, ilk yatırım maliyeti ve kişiye geri ödeme süresi dikkate alınarak seçiliyor. Maksimum verim almak ilkesiyle seçilen hava kaynaklı ısı pompası (heat pump) ile evler yerden ısıtılıp, soğutuluyor.
 Akıllı ev sistemi çerçevesinde oluşturulan meteoroloji istasyonu sayesinde kışın rüzgârın yönü ve şiddetini belirleyip panjurları kapatarak, yazın ise güneşi izleyip panjurları güneş ışınlarını kıracak şekle indirerek ısıtma ve soğutma sistemine destek veriliyor. Ayrıca bu sistem, odaları tek tek kontrol ederek, evde homojen bir iklimlendirme yapılmasını sağlıyor.
Kaynaklar Konakları’nın üzerine konumlandığı 5 adanın aydınlatma, havuz pompası ve otomatik sulamayı gerektiren elektrik ihtiyacının yüzde 35’i rüzgâr jeneratörleri ile sağlanıyor.
www.kaynaklarkonaklari.com
232 443 0 900

3- Port Alaçatı- Ant Yapı
Fiyatı: 200 bin Euro
 Port Alaçatı etaplar halinde devam eden bir proje. Şu anda 1. Etap tamamlandı. 1.Etap içinde marina, restoranlar, Port Hotel Alaçatı, ana kanal boyunca yerleştirilen 68, yamaca doğru yerleştirilen 73 adet konut yapımı tamamlandı. 2010 yazı sonunda, inşaat yasağı bitiminde, 2. Etap inşaatları başlayacak ve bir kısım konut, otel ve restoranların 2011 yazında, bir kısmının ise 2012 yazında anahtar teslimi yapılacak.
Yamaç evlerde; sıra ev, 2+1 163 metrekare, sahilde triplex, 4+1 223 metrekare, avlulu ve yine sahilde dubleks 3+1 178 metrekare evlerin satışı devam ediyor. Projede, 1+1, 2+1 ve 3+1 apartman daireleri, 2+1, 3+1, 4+1, ve 5+1 müstakil sıra evler yer alıyor. Bu konutların fiyatları ise metrekare, bahçe kullanımı, avlu, teras kullanımları gibi etkenler ve konumları itibariyle atanan şerefiyelerle birlikte 200 bin Euro’dan başlıyor.
Port Alaçatı, Türk turizminin gözbebeği Alaçatı’nın muhteşem koylarında hayat bulan yepyeni bir yerleşim. Türkiye’de daha önce benzeri görülmemiş, dünyada da az sayıda örneği bulunan bir marina-kent projesi olan Port Alaçatı’nın konsepti, ünlü Fransız mimar François Spoerry imzasını taşıyor.

Port Alaçatı, deniz sevdalılarına hitap eden bir yaşam konsepti sunuyor. Denizin yanıbaşında, su ile iç içe bir yaşamı seçen ve evlerinin önüne teknelerini bağlamayı hayal eden, çok uluslu bir topluluk için tasarlanan projenin nihai boyutu için bir limit belirlenmemiş. Ancak gelecek 20 yıl boyunca gelişmeye devam edecek projenin, mağazaları, sportif ve kültürel faaliyetlere yönelik merkezleri, güvenliği ve marinasıyla birlikte 500 evin üzerinde bir yerleşim alanı olması planlanıyor.
Port Alaçatı, günümüze kadar bozulmadan kalmayı başaran az sayıda yerleşim yerlerinden biri olarak son yıllarda popülaritesi iyice artan, Ege’nin güzel kasabası Alaçatı’nın güneyinde yer alıyor.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na bir saatten az bir mesafede konumlanan Alaçatı, Avrupa’nın önemli merkezlerine kolay erişim avantajına sahip.
Alaçatı’ya 80 km mesafede yer alan  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı’ndan Almanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülkesine direkt uçuş imkanı bulunuyor. Ayrıca yakın gelecekte Alaçatı yakınlarına özel bir havaalanı inşaatı projesi planlanmakta.
Yüzde 30 imar hakkı verilmiş olan bölgede, yapılması muhtemel kalitesiz, zayıf evler yerine Alaçatı’nın doğasına uygun ve karakterli evler yapılarak bölgede turizmi 10 aya yaymak amaçlanıyor. Etaplar halinde gerçekleştirilen Port Alaçatı projesine Alaçatı Belediyesi destek veriyor.
Su sıkıntısı ile tanınan bir bölge olan Çeşme yarımadasında örnek teşkil edecek bir uygulama Port Alaçatı’da düşünülmüş. Kurulan su arıtma tesisi ile bir damla suyun boşa akıtılmadığı Port Alaçatı projesinde, bahçe sulamaları ve peyzaj adına ihtiyaç duyulan suyun tamamı arıtılmış su kullanılarak elde ediliyor.
Port Alaçatı yakın zamanda kendi enerjisini kendi üretmeye başlayacak. Bu amaçla kurulan Alaçatı Elektrik A.Ş. bölgeye kurulan pervaneler ile Port Alaçatı’nın elektriğini üretecek. 30 milyon Euro’luk bu yatırım ile yılda 21 MW enerji üretilecek.
  0 232 7166373
www.portalacati.com.tr

4- Mamurbaba Palma Evleri- FD Yapı
Fiyat: 500 bin Euro ile 550 bin Euro
FD Yapı'nın İzmir Çeşme'nin Mamurbaba semtinde inşa ettiği Mamurbaba Palma Evleri, 7 bin 400 metrekare üzerinde 9 tripleks villadan oluşuyor.
Bodrum katı, giriş katı ve birinci katla birlikte 480 metrekare kullanım alanına sahip her villada 32 metrekarelik müstakil yüzme havuzu ve peyzaj uygulamalı bahçe bulunuyor.
Yaşamın başladığı projede satışta kalan 4 konut bulunuyor.
Her villanın bodrum katında 2 yatak odası, 1 çok amaçlı salon, açık mutfak, WC/duş ve makine dairesi yer alıyor. Villaların zemin katlarında; ebeveyn banyolu yatak odası, WC/duş, mutfak ve yemek köşesi, TV köşesi, şömine köşesi ve kış bahçesi bölümleri bulunuyor. Birinci katların oturma planında ise; ebeveyn yatak odası ve 2 banyolu oda yer alıyor.
Mamurbaba Palma Evleri’nde fiyatlar 500 bin Euro ile 550 bin Euro arasında değişiyor.
Tüm bankalardan konut kredisi kullanılabilen projeye Yapı Kredi Bankası Çeşme Şubesi, İş Bankası Gündoğdu Şubesi ve Akbank Alaçatı ile yapılan anlaşmalarla daha düşük faiz oranlarından konut kredisi kullanılıyor.
Mamurbaba Palma Evleri; İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 40 dakika, Çeşme'ye, Alaçatı Sörf Merkezine ve en yakın alışveriş merkezine 5 dakika mesafede bulunuyor.
www.fdyapi.com.tr
0232 712 19 12


5- Alaçatı Pietra Evleri- FD Yapı
Fiyatı: 340 bin Euro
FD Yapı'nın, İzmir Çeşme'nin beldesi olan Alaçatı'da inşa ettiği Alaçatı Pietra Evleri, 6 tripleks konuttan oluşuyor.
Proje alanının 2400, inşaat alanının 1440 metrekare olduğu Alaçatı Pietra Evleri'nin her biri 240 metrekareden meydana geliyor.
5 oda, 1 salon ve 4 banyodan oluşan villaların bodrum katları 62, zemin katları 88 ve 1. katları 78 metrekare. Villaların bodrum katlarında; 1 yatak odası, hobi odası, mini mutfak, WC/duş ve ütü çamaşır odası, zemin katlarında; 1 oda, mutfak, WC/duş, şömine ve TV köşesi ile üstü galeri boşluklu salon, birinci katlarında ise; yatak odası, WC/duş, ebeveyn banyolu giyinme odalı yatak odası bulunuyor.
Yaşamın başladığı ve son 2 villanın satışta olduğu Alaçatı Pietra Evleri'nde fiyatlar 340 bin Euro.
Tüm bankalardan konut kredisinin kullanılabildiği projeye Yapı Kredi Bankası Çeşme Şubesi, İş Bankası Gündoğdu Şubesi ve Akbank Alaçatı ile yapılan anlaşmalarla daha düşük faiz oranlarından konut kredisi kullanılıyor.
İnşaatına Kasım 2007'de başlanan ve Haziran 2008'de tamamlanan projede peyzaj uygulamalı bahçe ve 65 metrekare yüzme havuzu ile 60 metrekare dinlenme alanı bulunuyor.
Alaçatı Sörf Merkezi'ne ve Shereton Oteli ile Ilıca Plajı'na 5 dakika mesafede olan villalar; İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 40 dakika, Çeşme'ye ve en yakın alışveriş merkezine ise 5 dakika mesafede yer alıyor.
www.fdyapi.com.tr
0232 712 19 12

6- Köy İçi Taş Evler- Veryeriler İnşaat
Fiyatı: 600 bin TL- 750 bin TL
Köy İçi Taş Evler projesi, Çeşme Alaçatı'da 'Alaçtı 118' ve 'Alaçtı 5150' ismiyle 2 ayrı lokasyonda yapılıyor.
Veryeriler İnşaat'ın imza attığı proje 50 adet taş ev 1 butik otelden meydana geliyor. İnşaatına Eylül 2010'da başlanacak olan projenin Haziran 2011'de teslim edilmesi planlanıyor. Alanları 100 ile 140 metrekare arasında değişen konutlar 600 bin TL ila 750 bin TL'ye satılıyor.
Alaçatı 118'in arsa alanı 2 bin 250 metrekareyken Alaçatı 5150'nin arsa alanı 6 bin metrekare. Proje 2 katlı 42 bloktan meydana geliyor.
Köy İçi Taş Evler projesinden ev almak isteyenler Finans Bank'tan 12-120 ay vadeli konut kredisi kullanabilecekler. Faiz oranları ise vade süresine göre değişmekle birlikte yüzde 0.37 ile yüzde 0.85 arasında olacak. Ayrıca  banka dışında ev almak isteyenler için yüzde 70 peşin ödeme yaptıklarında inşaat bitimine kadar vade imkanı sağlanıyor.
Mahalle kültürünün ön plana çıkarıldığı bir proje olan Köy İçi Taş Evler'de Meydan, çeşme, banklar ve oturma alanları olacak.
Çeşme’ye 7, Ilıca’ya 2 kilometre uzaklıkta olan yazlık proje,  havaalanına 70 kilometre mesafede bulunuyor.
www.veryerilerinsaat.com
0 232 716 9196
Ebru Duman/Milliyet Emlak Eki


Geri Dön