20 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya hakkında bilinmeyenler!

Uğur Dumankaya hakkında bilinmeyenler!

Başkan Köşe için bu hafta konuğumuz Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya oldu. Dumankaya, çalışma temposu ve iş hayatı dışında yaptıklarını Milliyet’le paylaştı.



Başkan Köşe için bu hafta konuğumuz Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya oldu. Dumankaya, çalışma temposu ve iş hayatı dışında yaptıklarını Milliyet’le paylaştı.


Nasıl bir evde yaşıyor?

Annem, babam ve kardeşlerimle Tuzla’da Villa Gizli Bahçe’de birlikte yaşıyoruz. Yazları da yine aynı şekilde tüm aile fertlerinin ayrı evlerinin bulunduğu, bizim inşa ettiğimiz Dumankaya Gümüş Vadi evlerinde ikamet ediyoruz. Ailece vakit geçirmekten keyif alıyoruz. Annem, babam, kardeşlerim ve onların çocuklarıyla birlikte tüm aile bir arada yaptığımız kahvaltılarımızdan bahsedebilirim. Bu aktiviteyi, farklı bir programımız yoksa, her hafta yapmaya özen gösteriyoruz.


Bir günü nasıl geçiyor?

Babadan kalma bir alışkanlıkla çok erken kalkarım. Önce mutlaka günlük gazetelere göz gezdirir, sonra merkez ofisimize geçerim. Biz Dumankaya Grubu olarak toplam 5 sektörde faaliyet gösteriyoruz. İnşaat hariç otomotiv, sigorta ve PVC kapı-pencere üretimi işlerimizi tamamen profesyonel arkadaşlarımıza emanet ettik. Tüm şirketlerde yönetim kurulu başkanı olarak bulunuyorum. Bu yüzden öncelikle Sabah tüm şirketlerimizle ilgili günlük değerlendirme ve çalışma planı maillerini kontrol ediyorum. Eğer gün içinde ofiste programım yoksa, mutlaka şantiyelere uğrar, rutin kontrollerimi gerçekleştiririm.

Akşam yemeklerindeyse mutlaka ailemle olmaya özen gösteririm. Çocuklarımla gündemi değerlendirmek ve onların özellikle teknolojik gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımları, projelerimizde teknolojiyi yakından kullanmamızda öncü rol oynuyor.


İş dışındaki hobileri...

Tarih, her zaman ilgi duyduğum bir alan oldu. Özellikle Osmanlı tarihi ve Cumhuriyet tarihi ilgimi çekiyor. İnsanlığın ilk çağlarından itibaren süregelen yaşam yolculuğu, bazen korkutucu, bazen hayrete düşürücü ve bazen de gülümseten olaylarla dolu. Bu yüzden tarih okurken hem eğleniyor hem de bilgi sahibi oluyorum. Bir de Cumhuriyet’in kurulması sırasında perde arkasında gelişen olaylarla ilgileniyorum. Bunların yanı sıra Abdülhamit ve Yavuz Sultan Selim dönemleri ilgimi çekiyor.


Sinema ve müzikle arası nasıl?

Bir sinemasever olarak her hafta sinemaya gitmeye çalışıyorum. Vizyona giren filmleri mutlaka takip ederim. Özellikle eşimle ve ailemle sinemaya gitmekten çok keyif alırım.


İstanbul’da en sevdiği semtler?

Tarihi yarımada beni her zaman çok etkilemiştir. Tarihin her dönemine tanıklık etmiş yarımada, her döneme ait muhteşem yapıları ve kendine özgü inanılmaz mistik havasıyla, kıtaların birleştiği, her zaman hayranlık duyduğum bir semt olmuştur.


Tatil için tercih ettiği şehir ve ülkeler…

Kayak, deniz-kumsal tatillerinden ziyade kültür turlarını tercih ediyorum. Ailemle birlikte çok sık olmasa da hafta sonu kaçamağı olarak gerçekleştirdiğimiz yurtdışı gezilerinde kültürel mekânları gezmek ve o tarihi atmosferi yaşamak apayrı bir deneyim. Bunun yanında yemek kültürünün olduğu, beni şaşırtacak, yaşama duygumu, yaşamdan aldığım hazzı artırabilecek mekânlarda bulunmak da hoşuma gidiyor. Örneğin, tasarımı güçlü bir mekân, yahut sinemadaki bir film, bana farklı güzel duygular yaşatabiliyor.


Milliyet / Duygu Erdoğan 


Geri Dön