29 / 03 / 2024

Uğur Okulları 50 okula ulaşacak!

Uğur Okulları 50 okula ulaşacak!

Uğur Okulları Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarına yenilerini ekleyecek. Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel,Bursa'da da üniversite kurmayı hedeflediklerini söyledi.



Uğur Okulları bir tanesi Bursa'da olmak üzere 20 yeni okul yatırımlarını hayata geçiriyor. Türkiye'nin dört bir yanında 104 okul, 13 kampüs ve 20 yeni kampüs yatırımıyla eğitim sektörünün en güçlü kurumlan arasında yer alan Uğur Okulları, akademik ve bireysel gelişimi destekleyen eğitim anlayışını Türkiye'nin birçok noktasına ulaştırmayı amaçlıyor. Hedef, gelecek yıl yani 50. yılında 50 kampüse ulaşmak. Bursa'daki eğitim yatırımlarını paylaşmak üzere Bursa Sheraton Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, "Bursa- Özlüce'deki kampüsümüzde okul öncesinden başlayarak hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim-öğretim hizmeti sunacağız. Bu kampüsümüz için yaklaşık 30 milyon lira yatırım yapıyoruz. Yarım asırdır devam eden akademik başarı geleneğimizi yeni kampüslerimizde de sürdüreceğiz" dedi. 

'Bursa'da üniversite kurmayı çok istiyoruz' 

Kendi bünyelerinde bir üniversite kurmak istediklerine de belirten Yücel, "Bursa'nın olmasını çok arzu ediyoruz. Bursa'da olabilir, İstanbul'un başka bir bölgesi de olabilir. Bünyemizde bir üniversite kurmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bursa'da yeni açılacak 14 bin metrekarelik kampüste 1000 öğrencinin eğitim göreceğini vurgulayan Yücel, toplam 100 çalışan eğitimci ve idari kadro istihdam edileceğini belirtti.


Dünya


Haber Milliyet Ankara'da şu şekilde yer aldı


Uğur Okulları olarak akademik bir eğitim verdiklerini ifade eden Genel Müdürü Yücel Yücel, "49 yıldır eğitim sektörünün en güçlü aktörlerinden biriyiz. İki yıl öncesine kadar dershane olarak hizmet veren kuramlarımızı Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlemesinden sonra okullarımıza dönüştürdük. Okul öncesi ve ilkokulda öğrencileri analitik düşünmeye teşvik eden erkenSTEM yaklaşımını benimserken, ortaokul ve lisede akademik derslerin yanında okula geçiş hazırlığı yapan eğitim modeli uyguluyoruz" dedi. 


STEM eğitimini anlattı 

Akademik kur sistemini benimsediklerini belirten Yücel, "5. ve ö.sımflar 1. Kademe, 7. ve 8. sınıflar 2. kademe olarak ortaokullarda eğitim-öğretim faaliyetinin içindeyiz. Liselerde ise benzer şekilde 9. ve 10. sınıflar 1. Kademe; 11. ve 12. sınıflar 2. kademe olarak eğitim-öğretim faaliyeti içindeyiz. 2. kademelerimize özellikle sınav hazırlığıyla birlikte yürüttüğümüz bir sistem uyguluyoruz" dedi. 

Disiplinler arası bir yaklaşım olan STEM eğitimine çok önem verdiklerini belirtenYücel ayrıca, erkenSTEMyaklaşımının Türkiye'de ilk defa sadece Uğur Okullarında uygulandığını; kodlamaya ve robotiğe deönem verdiklerini belirterek, sadece akademik değil sosyal başarıyı desteklediklerini belirtti. 


İngilizce eğitimi yurt dışında 

"5. sınıflarda yüzde 80 oranında İngilizce olarak eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz İngilizce eğitimini daha iyi alsınlar, pekiştirsinler diye onları ücretsiz olarak Almanya'ya, Kanada'ya, Washington DC'ye, kendi kuramlarımıza gönderiyoruz. Özellikle lise öğrencilerimize Washington DC'deki kendi okulumuzda, kendi üniversitemizde, kendi yurtlarımızın içinde İngilizce öğrensinler diye l'er aylık programlar uyguluyoruz" dedi. 


Yeni okullar yolda 

2018 yılında Uğur Okullarının 50. yılı olacağına dikkat çeken Yücel, "Uğur okulları olarak 50. yılımızda 50 kampüs hedefimiz var. 50. yılımızda Türkiye genelinde 50 tane kampüse ulaşmış olacağız. 50. Yılımızı öğrenci ve velilerimizin katılacağı tüm Türkiye'de ortak yapacağımız etkinliklerle coşkulu şekilde kutlayacağız" dedi. Yücel, Uğur Okullarının Batıkent'te açılacak yeni okulu için temelin atıldığını ve inşaat faaliyetinin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, "Arsa ve yatırım maliyetine birlikte baktığımız zaman yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Yatırımlarımıza bu yıl özellikle daha da hız verdik. Türkiye genelinde yaklaşık 15 yeni kampüs açıyoruz. Her bir kampüsü yaklaşık 20-30 milyon lira arası değerlendirdiğimizde yaklaşık 400-500 milyon liralık bir yatırımdan bahsetmek mümkün. Özellikle bu yıl devletimizle beraber taşın altına elimizi koymak istiyoruz. Sadece okullar açalım daha çok öğrenciye ulaşalım amacıyla değil, bir sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.



Milliyet Ankara 


Geri Dön