25 / 04 / 2024

Uğur Tatlıcı 4 milyar dolarlık mirasın tek varisi konumunda!

Uğur Tatlıcı 4 milyar dolarlık mirasın tek varisi konumunda!

Gayrimenkul zengini Mehmet Salih Tatlıcı'nın 4 milyar dolarla ifade edilen mirası paylaşılamıyor. Mirasın en büyük varisi Tatlıcı'nın oğlu Uğur Tatlıcı



Diyarbakır kökenli olan Tatlıcı Ailesi, Türkiye'nin sayılı gayrimenkul zengini ailelerinin başında geliyor. Tatlıcılar'ın Türkiye'deki en bilinen gayrimenkul yatırımı ise İstanbul Zincirlikuyu'da bulunan 20 yıllık serüvene sahip Tat Towers.

Tatlıcı Ailesi'nin ilk kuşağını temsil eden merhum Şeyhmus Tatlıcı'nın beş çocuğundan en büyüğü olan Mehmet Salih Tatlıcı'nın 22 Şubat 2009 tarihinde vefat etmesi, Tatlıcı Ailesi'nin sahip olduğu servetin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Ailede anlaşmazlık çıktı

Aile içinde miras anlaşmazlığı ortaya çıksa da bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. Şimdi kamuoyu, kardeşler arasındaki 4 milyar doları aştığı tahmin edilen miras kavgasından çıkacak sonucu merakla bekliyor.

Ekonomist dergisi, kavganın odağında yer alan Mehmet Salih Tatlıcı'nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı'dan olan 32 yaşındaki oğlu Uğur Tatlıcı ile konuştu.

Amerika'da işletme okuyan, ardından da Bilgi Üniversitesi'nde işletme mastırı yapan Tatlıcı, miras hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Peşpeşe miras davaları açıldı
Mal varlığında yaklaşık 100 gayrimenkul bulunduğunu belirten Tatlıcı şöyle konuştu: “Anneme ve bana ait olanlardan bazıları, Beykoz Konakları'nda 5 bin metrekare alana sahip malikane ve villalar, Yeniköy'deki Tatlıcı Yalısı, Şişli'deki Tat Center, Antalya Belek'te Barcelo Tat Beach Golf Resort Otel.”

Gazeteye ilan verdi

Uğur Tatlıcı, geçtiğimiz günlerde gazetelere verdiği ‘Tat Towers bizimdir' ilanı ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Tapuda Tat Towers'ın sekizde biri anneme, sekizde biri bana ait.

Geri kalan dörtte üçü ise babamın idi. Şimdi babamın hissesi tereke mahkemesince yönetiliyor.

Her şekilde tapuda kendi üzerimizdeki paylarla beraber Tat Towers'ın yüzde 80'i annem ve bana ait. Medeni Kanun'un müşterek mülkiyete ilişkin hükümleri uyarınca haklarımızı korumak ve yanlış anlaşılmamak için ilan verdim.”
Okhan Şentürk / Posta


Geri Dön