26 / 04 / 2024

Ulaşım projelerine yatırımlar artacak!

Ulaşım projelerine yatırımlar artacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 1 trilyon dolarlık ihracat için ulaştırma planını hazırladılar. Yeni hazırlanan plana göre, yatırımlar yüzde 15 artırılacak. 



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Ulusal Ulaştırma Ana Planı’nı tamamladı. Türkiye’nin 2023 hedef ve 2035 vizyonunu göz önüne alan ana plan gelecekte 1 trilyon dolara kadar çıkacak ihracat için stratejileri ve yatırımları yer alıyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, hazırlanan Ana Plan’ın vizyonu, rekabet gücünü artıran, sürdürülebilir, emniyetli, güvenli, erişilebilir, kapsamlı, hızlı, yeniliklere sahip ulaştırma sektör ve altyapısı olarak belirlendi. 

Maliyet etkin, verimli bir ulaşım sistemi için; ulaşım ve lojistiğin bütünleştirilmesi temel öneri olarak ortaya çıktı. Ana Plan’da ayrıca, mevcut proje stokundan yüzde 15.4 oranında daha fazla fiziksel yatırım önerildi.

Ulaşım ağları entegre olacak
Yolcu taşımada kademeli olarak demiryolu ve denizyolu taşımacılığının payının artırılması için yüksek hızlı tren ile kentsel ulaşım sistemlerinin entegrasyonu, havalimanı, demiryolu sistemlerinin şehir merkezlerine bağlanması, modern ulaşım modları arası birlikte taşıma (intermodal-YHT, tren, otobüs, feribot geçişli taşıma) politikaları belirlendi.
 


Geri Dön