28 / 03 / 2024

Ulaştırma Bakanı Elvan'dan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Elvan'dan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Çukurova Havaalanı projesini yürüten Koçoğlu İnşaat'ın iflas erteleme istemesini Hurriyet.com.tr'nin haberleştirmesi üzerine açıklama yaptı. İşte bakanın açıklamaları...



Çukurova Havaalanı projesini çok önemsediklerini belirten Elvan "Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi.


Ulaştırma Bakanı Elvan dan Çukurova Havalimanı açıklaması!


"ORADA NE YAPILIYOR BİLMİYORUZ"


Lütfi Elvan, TİB ile de ilgili açıklama yaparak "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz" dedi.     


Lütfi Elvan, Ankara-İzmir YHT hattında 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacaklarını belirtti.


3. KÖPRÜDE 10 METRE KALDI

       

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin kaldığını belirterek, "Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek" dedi.


ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDEN DEMİRYOLU GEÇECEK


Çanakkale Köprüsü hakkında da açıklama yapan Elvan "Arkadaşlarıma talimat verdim. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi planlıyoruz" dedi.



Hürriyet


Geri Dön