20 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi 6 milyon TL'ye bina yaptırıyor!

Uludağ Üniversitesi 6 milyon TL'ye bina yaptırıyor!

Uludağ Üniversitesi bünyesinde 1998 yılında kurulan "Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı", çağdaş bir binaya kavuşuyor



Kuruluşundan bu yana, 152 Evler Mahallesi´nde daha önce Eğitim Enstitüsü eğitim birimi olarak kullanılan binada hizmet veren Devlet Konservatuvarı, bundan sonra Görükle Yerleşkesinde işlevine uygun bir binaya geçecek. Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, binanın temel atma töreninde, 152 Evler Mahallesi´ndeki eğitim birimlerini çağdaş binalar yaparak, Görükle Yerleşkesine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Cengiz, bu kapsamda, eğitim fakültesinin müzik ve resim eğitimi binalarıyla attıkları adımların konservatuvar binasının da yapılmasıyla tamamlanacağını kaydetti. Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş de temeli atılan binanın Türkiye´de, mimarisi konservatuvar olarak tasarlanan ender binalardan biri olduğunu belirtti.

Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının tam karşısındaki eğimli alanda yapılacak bina, Uludağ Üniversitesi mimar ve akademisyenlerinden Özgür Ediz, Yıldız Çağlı, Miray Akıncıtürk ile Özlem Akpınar´dan oluşan ekip tarafından, çağdaş mimari bir yaklaşımla tasarlandı.

İki yıl sonra tamamlanması hedeflenen bina, ilkokul, lise, lisans ve lisans üstü eğitiminin gerektirdiği tüm imkanlara sahip olacak. İki kat ve toplam 6 bin metrekare kapalı alanda eğitim verilecek konservatuvarda, 520 kişilik konser salonu, bireysel çalışma odaları, yemekhane, kantin, ilkokul için ayrı tasarlanmış bahçe de bulunacak. Bina yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak.
AA

Geri Dön