18 / 04 / 2024

Uludağ'a yaşlı turistler için wellness yapılıyor!

Uludağ'a yaşlı turistler için wellness yapılıyor!

Türkiye, Bursa Uludağ'ı, yaşlı nüfusun dinçleşebileceği sağlıklı yaşam merkezine dönüştürmek için çalışma başlattı. Uludağ'ın eteklerindeki Dağyenice köyünü dev bir sağlıklı yaşam merkezine (Wel



Dünyada yaşlı nüfusun en fazla tercih ettiği tatil beldeleri arasında sağlıklı yaşam merkezleri geliyor. Sadece Avrupa'da 30 milyonu aşkın yaşlı insan bu merkezlerde tatil yapıyor. Bu gerçeği gören Türkiye, Bursa Uludağ'ı, yaşlı nüfusun dinçleşebileceği sağlıklı yaşam merkezine dönüştürmek için çalışma başlattı. Bursa Valiligi'nce hazırlanan ve Turizm Bakanlığı'nın da büyük destek verdiği proje, Uludağ'ın eteklerindeki Dağyenice köyünü dev bir sağlıklı yaşam merkezine (Wellness) dönüştürüyor. Büyük otel gruplan, bölgeden yer alabilmek için şimdiden yanşa girdi.

Bursa Valisi Sahabettin Harput tarafından hazırlanan Wellness projesi kapsamında Uludağ'ın eteklerindeki Dağyenice köyünde 11 bin dekarlık alana dev bir kompleks yapılacak. Yaşlılar için sağlıklı yaşam alanı oluşturulacak bölgede, sıcak sular, tedavi amaçlı sosyal tesisler, 5 yıldızlı oteller yer alacak. Bu amaçla bölgedeki alanların yansına yakını kamulaştinldı. Dağyenice bölgesinin termal bir köy olması için 28 kuruluştan izin alındı. Aynca bölgeye suni bir göl yapıldı. Simdi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgeyi turizm alanı ilan ermesi bekleniyor.

Vali Sahabettin Harput, Avrupa ve Amerika'da yaygın olan Wellness'in şu anda dünya ekonomisinde 1,9 trilyon dolarlık bir pazar payı bulunduğunu söyledi. Bu payın 200 bin dolarının sadece Amerika'ya ait olduğunu vurgulayan Harput, şu bilgileri verdi: "Yalnızca Almanya'da 30 milyon yaşlı insan yaşıyor. Bu insanların en büyük korkusu yaşlanmak ve ölmek. Devlet de onlan mutlu etmek için projeler üretiyor. Örneğin Almanya devleti bu yaşlılar için sosyal güvenlik kapsamında ciddi bir harcama yapıyor. Başta Romanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine gönderiyor. Bundan Bursa turizmi de yararlanabilir."

Uludağ'da 20 gün kalındığında   insan   vücudundaki kanın yenilendiğini vurgulayan Vali Harput,  "Bu da gençleşme demek. İşte bu insanlar için Uludağ'ı adeta gençleşme merkezi haline getirebiliriz. Projenin üzerinde çalışıyoruz. Yılda en az 300 bin yaşlı turist söz konusu." TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme  Başkanı Mehmet Akkuş, bakanlığın Uludağ'da kamu misafirhanelerinin yıkılarak yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlere tesisler yapılması çalışmasını hatırlattı. Buna ek olarak valilikçe hayata geçirilen sağlıklı yaşam merkezinin Uludağ'ı dört mevsim kullanılır hale getireceğine dikkat çeken Akkuş, projeye övgüler yağdırdı.

Kültür Bakanlığı, kısa vadede bu alandaki yatak kapasitesini 50 bine çıkarmayı hedefliyor. Orta vadede bu hedef 250 bin. Termal alanlan genişletmeye çalışan bakanlık, Bursa'dan gelen projeye tam destek veriyor.
Zaman


Geri Dön