04 / 05 / 2024

Uluhan Grup, banka kredisiz 750 TL taksitle konut satacak!

Uluhan Grup, banka kredisiz 750 TL taksitle konut satacak!

Esenyurt 'ta hayata geçirdiği Acunkent ve Babil Kuleleri projeleriyle tanınan Uluhan Grup, yıl sonuna kadar 2 bin konutluk yeni bir proje daha satışa çıkaracak



Esenyurt 'ta hayata geçirdiği Acunkent ve Babil Kuleleri projeleriyle tanınan Uluhan Grup, yıl sonuna kadar 2 bin konutluk yeni bir proje daha satışa çıkaracak. Uluhan Grup 'un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Cesur, müşterilerinin talepleri doğrultusunda bankayı aradan çıkardıklarını belirterek, “Banka, kredi ve kefil olmadan vade farksız 50 ay taksit ile satış yapacağız. 750 lira taksitle konut alınabilecek ” dedi.

İSTANBUL Esenyurt 'ta hayata geçirdiği Acunkent ve Babil Kuleleri projeleriyle tanınan Uluhan Grup, bugüne kadar 3 bin 600 konut inşa edip sektöre yaklaşık 300 milyon lira yatırdı. 8 yılda 40 bin konut inşa etme hedefine bir adım daha yaklaşmak için yıl sonuna kadar yeni bir proje daha satışa çıkarmayı planlayan Uluhan Grup 'un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Cesur, “Yine Esenyurt bölgesinde hayata geçecek projemizde 2 bin konut inşa etmeyi planlıyoruz. Bu projenin konseptini kültürel aktivitelere ayıracağız. 200 milyon lira yatırım yapacağımız bu projeyle, toplam yatırımımız 500 milyon liraya çıkacak ” dedi. Uyguladığı ödeme planlarıyla da dikkat çeken grup, konut kredisi faizlerinin yükseldiği bu ortamda faizi sıfırlayıp, vadeyi de 50 aya çekiyor.

750 lira taksitle konut
Uluhan Grup 'un henüz ismi belirlenmeyen yeni projesi hakkında bilgi veren Bekir Cesur, şunları söyledi: “Yine Esenyurt - Beylikdüzü bölgesinde yer alacak olan projemizin alanı 70 bin metrekare olacak. Konut sayımız her projemizde yükseliyor. Burada 2 bin konutluk bir proje inşa edeceğiz ve içinde 50 adet işyeri de yer alacak. Konut bloklarımız da en fazla 10-12 katlı olacak. Konutlar için metrekare çıkış fiyatlarımız 1750 TL ile 2 bin 250 lira seviyesinde olacak. Bu projemizde de banka, kredi ve kefil olmadan vade farksız, faizsiz 50 ay taksit ile satış yapacağız. Böylece müşterilerimiz 750 lira taksit ile konut alma imkanına kavuşabilecek. Bu yılın sonuna yetiştirmeye çalıştığımız projede, modüler mimari tasarım uygulanacak. ”

Kültürel faaliyet öne çıkacak
Projenin ana ekseninin günlük yaşam ile kültürel faaliyetleri bir araya getirmesi olacağını belirten Bekir Cesur, konsept hakkında şu bilgileri verdi: “Projemizde büyük bir amfi tiyatro, gösteri merkezi ve çevresinde oda tiyatroları ve tartışma salonları yer alacak. İnsan yaşamı daha yoğun olacak, 2 bin konut olunca böyle bir ihtiyaç doğuyor. Daha önce başka bir projede de böyle bir özelliğe rastlamadık. Kültürel kompleksimiz de bulunacak olan sergi salonu, botanik okuma parkı hem site içine hem de bölgeye hitap edecek. ”

50 ayda sıfır faiz
Uluhan Grup 'un, gayrimenkul şirketlerinin kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri ödeme planlarında vadeyi 50 aya çıkardığını ifade eden Bekir Cesur, şöyle konuştu: “Esenyurt 'ta hayata geçirdiğimiz Babil Kuleleri projelerinde 50 aylık vade süresinde faizi sıfırladık. 2012 'de satışa çıkaracağımız projede de bu ödeme planını uygulamayı tercih ettik. Acunkent projemizde ise yüzde 25 peşinat ve 50 ay sıfır faizle taksit uyguluyoruz. Bu şekilde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz ve konutlarımızın yaklaşık yüzde 50 'sini böyle satıyoruz. Ödeme planlarımızda banka kredisi kullanmıyoruz. çünkü banka araya girince fiyatlar yükseliyor. Müşteri bunu istemiyor. Müşterinin üzerinde bulunan bu yükü biz kendi üzerimize alıyoruz. Kendi üzerimize aldığımız bu yükü de piyasada özkaynağımızla var olduğumuz için karşılayabiliyoruz. ”

Kentsel dönüşümde rol almak istiyoruz

Uluhan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Taha Aktülün, İstanbul 'da inşaat girdileri içinde en büyük payı arsa maliyetlerinin oluşturduğunu hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “İstanbul için çok acil kentsel dönüşüm projeleri ile arsa üretilmesine ihtiyaç var. Kentsel dönüşüm devletin yürüteceği bir süreçtir. Firmaların teker teker bu dönüşümü sağlayabilmesi mümkün değil. Bu konuda devletin katkıları ve özel sektörün yatırımları geleceği belirleyecek. Kentsel dönüşüm projelerinde belediyelerin ve  TOKİ  'nin tam bir işbirliği içerisinde hareket etmesi süreç için çok önemli. Bu süreçte belediyelerin rolünün kentsel dönüşüm projelerinin uygulaması ve yürütülmesi, TOKİ 'nin rolü ise konut yapımları olabilir. Özel sektör de proje üreterek ve yatırım yaparak bu sürece katkı sağlayacaktır. Uluhan Grup olarak kentsel dönüşüm sürecinde yatırım ve projelerimizle yerimizi almayı hedefliyoruz. ”

Babil çarşı eylülde satışa çıkıyor

BABİL Kuleleri projesinde toplam 1050 dairenin yer aldığını kaydeden Bekir Cesur, “Haziran 2013 'te teslim etmeyi planladığımız bu projede ayrıca 151 ticari üniteden oluşan 20 bin metrekarelik Babil isimli bir çarşımız bulunuyor. Bu çarşıda mağaza karmasına gideceğiz. Mağazalarımızı satacağız. Ardından da kiralama hizmeti vereceğiz. Eylülde bu mağazalarımızı satışa çıkaracağız ” diye konuştu.

Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön