23 / 04 / 2024

Ulukent'i Koyundere'ye bağlayacak yol bitiyor

Ulukent'i Koyundere'ye bağlayacak yol bitiyor

Menemen Ulukent ile Koyundere arasındaki bağlantıyı sağlayacak 2 kilometrelik yeni aks için çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yapım çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı



İki yerleşim bölgesi arasındaki mesafeyi de kısaltacak olan güzergahtaki yol üstü düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yeni güzergah kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak. 2 kilometrelik yeni güzergahtaki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yolun bölge ulaşımında büyük rahatlık sağlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Ulukent'teki çok amaçlı salonun önünden başlayıp, TOKİ'nin Ahıska Türkleri için yaptığı toplu konut alanına kadar uzanan yeni güzergah, hem iki yerleşmi kısa yoldan bağlıyor hem de toplu konutlara ve güzergah üzerindeki konutlara ulaşım sağlıyor. Ulukent'ten yola çıkan bir sürücü, Koyundere'ye ancak Anadolu Caddesi'ni kullanarak ulaşabilirken, yeni ulaşım aksının devreye girmesinin ardından iki yerleşim yeri arasında Anadolu Caddesi kullanılmadan ve daha kısa sürede ulaşım sağlanmış olacak.

DERE ÜZERİNDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni güzergah üzerinde bulunan dere geçişi için 6 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki beton boruların kullanıldığı zorlu bir çalışma gerçekleştirdi. Dere içine 42 metre boyunca döşenen büyük beton borular üzerine yapılan karayolu geçişi ile kesintisiz ulaşım sağlandı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, iki kilometrelik kısmın çalışmalarını tamamlamak üzere aralıksız çalışırken,  TOKİ  evlerinden Anadolu Caddesi'ndeki Koyundere girişine kadar olan 1.5 kilometrelik bölümün açılması için de çalışmaları kesintisiz sürdürüyor.
YeniAsır


Geri Dön