29 / 03 / 2024

Ulus Tarihi kent Merkezi'yle ilgili bilirkişi raporu ne diyor?

Ulus Tarihi kent Merkezi'yle ilgili bilirkişi raporu ne diyor?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, Ulus Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporunu yorumladı: "Bilirkişiler, Büyükşehir Belediyesi’ne özel bir ders vermiş”



Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Ulus’un altında ve üstündeki değerleri anlamayan bir yerel yönetim ile karşı karşıyayız. Bilirkişiler, Büyükşehir Belediyesi’ne özel bir ders vermiş, derslerine iyi çalışsınlar” dedi. Candan, Ulus Tarihi kent Merkezi’nde süren dava süreçleri ve bilirkişi raporlarına ilişkin şunları söyledi: 


RAPORU DAVAYA SUNACAĞIZ


“Bilirkişi raporuna göre Ulus için hazırlanan Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nın, ‘Ulus’un karmaşık dokusunu kavramaktan uzak ve yüzeysel, Ulus’un tarihi değeri açısından gerektiği gibi tanımlanmamış olduğu, Nazım Plan’ın Ulus’un Ankara Metropolitan kent bütünü içindeki yeri ve konumunu tam olarak anlayamamış olduğu’ yargılarına varıldı. Planı hazırlayanların Ulus’u tam olarak anlayamadıklarını Büyükşehir Belediyesi’nin anlamadan plan yaptığı bir kez de bilim insanları tarafından ifade edilmiş oldu. Bilirkişiler incelemeler sonunda davamız lehinde bir karara varmış durumda. Bilirkişilerin incelediği plan davasında, planlar yürürlükte olmamasına rağmen, davalık olduğumuz ikinci Ulus planında da çok farklılık yok. Yargıyı oyalamak için, tali değişikliklerle plan olduğu gibi belediye meclisinden geçirilmişti. Bu nedenle İkinci plana açtığımız devam eden davamızda bilirkişi raporunu sunacağız.”


Hürriyet Ankara



Geri Dön