20 / 04 / 2024

Ulus'ta acele kamulaştırma kararıyla ilgili iddia!

Ulus'ta acele kamulaştırma kararıyla ilgili iddia!

Ulus’ta alınan acele kamulaştırma kararlarının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için yapıldığını iddia eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, karar başka şeyleri çağrıştırıyor” dedi



Ulus’ta alınan acele kamulaştırma kararlarının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için yapıldığını iddia eden Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bu acele kamulaştırmanın yapıldığı alanda bir üniversite var. Dolayısıyla bir anda o üniversitenin yerleşkesi olabilecek düzeyde alanın acele kamulaştırılması başka şeyleri çağrıştırıyor” dedi.


Candan şunları söyledi:

“1978 yılından 2002’ye kadar Türkiye’de 14 tane acele kamulaştırma yapıldı. 13 yıl içerisinde bin 787 tane acele kamulaştırma yapılmış. Tam 130 kat fazla. Ulus tarihi kent merkezi altı da üstü de çok değerli olan bir alan. Parsel parsel açıklandı. Biz sadece Hacıbayram Bölgesi’nde bu parsellerin nereye düştüğünü harita üzerinde işaretledik.


‘YERLEŞKE Mİ YAPILACAK?’


Bu bölgede kamuoyunda da herkesin değişik olarak tartışmalar içerisinde olduğu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi var. Rektörlüğün ek binası Sağlık Bilimleri Fakültesi var. Bu acele kamulaştırmanın yapıldığı alanda bir üniversite var. Dolayısıyla bir anda o üniversitenin yerleşkesi olabilecek düzeyde alanın acele kamulaştırılması başka şeyleri çağrıştırıyor. Bizim açımızdan acaba burada Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne verilecek bir alan olabilir mi? Bizim kafamızda soru işaretleri oluşmaya başladı. Tıpkı Saraçoğlu Mahallesi’ndeki o duyumlar TÜRGEV’e verilecek yaklaşımları gibi Ulus’un bu acele bir kamulaştırma kısımlarına ne yapmayı planlıyorlar? Acaba Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne vermeyi mi düşünüyorlar? Çok büyük bir alan. Bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyoruz.”



Hürriyet Ankara





Geri Dön