24 / 04 / 2024

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti . Komisyon üyeleri Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporunu sundu.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başkan Uysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi Şehircilik ve İnşaat Komisyonu tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Raporu'nun 2'nci derece deprem bölgesinde bulunan Antalya için çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ada bazında yapılacak çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.

Başkan Uysal,  kentsel dönüşüm raporunu 2'nci derece deprem bölgesi içinde buluna Antalya için çok önemli ve değerli çalışma olduğunu ifade etti. Ancak kentsel dönüşümün sadece inşaat sektörünün ticaret hacminin genişlediği bir süreç olmaması gerektiğini bildiren Başkan Uysal, “Kentsel dönüşüm, olası depremlere karşı dayanıklı binalar inşa ederken yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla çocuklarımızın geleceği için daha güzel şehir oluşturmanın vesilesi olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Bu kapsamda kentsel dönüşümün parsel bazında değil ada bazında ele alınması gerektiğini ve bu önerilerini defaten dile getirdiklerini  söyleyen Başkan Uysal, “Eğer yeterli sosyal donatı ve yeşil alanlarına sahip, otopark ve trafik sorunu bulunmayan, insanları sağlıklı konutlarda barınan bir kentten yanaysak parsel bazında değil, ada bazında kentsel dönüşüme olanak tanımalıyız" açıklamalarında bulundu.

Parsel bazında yapılacak uygulamaların sadece yenileme çalışması olacağına ve kentin trafik, ulaşım, çevre, riskli yapı stoku gibi hiçbir sorununa çözüm getirmeyeceğini vurgulayan Başkan Uysal “Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızın özünde 'insan' vardır, 'İnsan yaşamı' vardır. Bütünsel nitelikte, ada bazında yapılacak dönüşümün yaşam kalitesini artıracağını öngörmekteyiz" dedi.

Başkan Uysal, ada bazında kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için yasalarda hemen bir değişiklik yapılması gerektiğini de aktardı.

Depreme hazır mıyız?

Antalya’da son bir yılda 9 bin 796 riskli bina yıkıldı!


Geri Dön